Dames 2 en de dode vlieg

Afgelopen zondag heeft dames 2 hun vrije zondagmiddag doorgebracht in het gezellige Hoensbroek. Met 6 vaste speelsters en onze debuterende bankspeelster Hanne reizen we af naar het verre Limboland. En Limboland zou Limboland niet zijn als ze de enige toegangsweg naar de betreffende bestemming zouden afsluiten. Dussss, in totaal hebben we deze dag 4 uur in de auto doorgebracht, maaaaaaar in Hoensbroek mag je tenminste wél gratis rechtsaf.

Begin ik maar gelijk met de hamvraag: hoe schrijf je ‘houdoe’ in het Limburgs?

  • Hajje
  • Haie
  • Hojje

Wij hebben nog steeds geen idee, dus roept u maar.

De wedstrijd, tja, wat zal ik eens zeggen. We spelen met vlagen heel goed, maar met vlagen ook echt slecht. In het eerste kwart pakken we welverdiend de voorsprong, maar hier hadden we al een veel groter gat kunnen slaan met onze tegenstander. Zelf missen we veel lay-ups, maar we hebben ook wel het geluk dat Tracks alle schoten flink mis aan het gooien is. In het tweede kwart hebben we even een dipje (een dipje?! Een hele depressie!), waardoor we onze voorsprong vakkundig vernachelen.

Het blijft dus de hele wedstrijd spannend, en juist als het belangrijk wordt, is Tracks de ploeg die de mooie individuele acties maakt en de schoten raak begint te gooien. Met 4 punten achterstand en nog 4 seconden op de klok is het natuurlijk wel leuk dat je er nog een onmogelijke driepunter ingooit, maar verliezen met 1 punt verschil was niet echt de planning: 47 – 46.

Dan gaan we ons verdriet maar wegschransen in een tapasrestaurant in Weert. Ook het koelboxje Liefmans op de achterbank verzacht de pijn enigszins. Toch wordt de pijn ook weer vergroot, want door het heuvelachtige landschap krijg je last van je oren. Hé, een struisvogel!

Als afsluiter hebben we nog een ‘try this at home’pje’: Als je een dode vlieg op je vensterbank vindt, die een natuurlijke dood is gestorven, kan je deze weer tot leven wekken. Leg ‘m in een bergje suiker en giet er vervolgens 4 druppels water overheen. Dat zou voldoende moeten zijn om het beest weer te laten leven. Wij gaan dit uiteraard allemaal proberen thuis, maar eerste die dit lukt en het op film heeft, krijgt van dames 2 een bierpakketje Liefmans.

Wat een onsamenhangend verhaal dit. Fijne avond!

Scores:

Ellen 11

Evy 8

Hanne 7

Laura 6

Myrthe 6

Jolijn 4

Isa 4

Tags:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.