Dames 2 op karakter

Een hele goede avond allemaal, welkom terug bij jullie favoriete onderdeel op de Springfield-website! Ook dames 2 is weer uit de startblokken en dus wordt er weer voor genoeg leesvoer gezorgd het komende seizoen.

Ik zal eens even beginnen met een korte update over de strijders die dit jaar bij dames 2 op het veld staan. Natuurlijk onze knetterharde kern met hun jaaaarenlange ervaring: Evy, Isa, Jolijn, Laura, Maaike, Margit, Myrthe en Ellen. We hopen daar op niet al te lange termijn nog 2 sterspelers van de knetterharde kern aan toe te voegen, want het zou fantastisch zijn als de enkel van Naat straks zegt ‘jaaaaa, ik wil weer basketballen!’ en het zou ook fantastisch zijn als Karlijn ooit weer terug wil komen uit Budapest (geniet ervan!). Verder hebben wij dit jaar maar liefst 4 bankspeelsters toe mogen voegen aan onze selectie: Hanne van de Pol, Fenna ‘1 2 3, dacht ’t nie’ van Uden, Robin Paerels en Li Huiskamp (die deze wedstrijd al een prima debuut heeft gemaakt). Verder is coach Tim Donker ook dit jaar van de partij, onder het motto: je moet helemaal geen lijntjes lopen, lijntjes moet je snuiven.

Dus: eerste uitwedstrijd in Veghel. Nadat we in de warming-up heel onze jeugd qua muziek weer hebben herbeleefd (Attacus had in de muzieklijst nog niet op ‘refresh’ gedrukt, maar da gift niks, want wij vinden da kei gezellige muziek wanne), konden we starten met Evy, Laura, Myrthe, Isa en Ellen. De start is niet slecht, aangezien we in de verdediging meteen een paar steals pakken. We vergeten dit alleen een beetje uit te drukken in scores. Daarnaast heeft Attacus moeite om een goede aanval op te zetten tegen onze defense, maar ze weten er toch steeds uit te sneaken in de fast break. Ook het tweede kwart geeft een beetje hetzelfde beeld, en dus gaat de wedstrijd gelijk op. Ik ben er nog niet helemaal achter hoe je in Sportlink tussenstanden kan zien, maar, ongeveer gelijke stand dus.

Trouwens, kennen jullie Jordy van Sloten? Nee, wij ook niet.

In de tweede helft willen we er eigenlijk vol overheen knallen. Hoewel we voor ons gevoel de betere ploeg zijn, lukt het ons maar niet om los te komen. Als het ons in de laatste twee minuten eindelijk gelukt is om 6 punten los te komen, lukt het Attacus toch om alsnog gelijk te komen. Kortom: we beginnen de eerste wedstrijd van het seizoen maar gelijk met overtime, kunnen we maar vast gehad hebben hè. Niet helemaal volgens planning dus, maar op karakter lukt het om de overwinning alsnog veilig te stellen: 58 – 60. Poehpoeh.

Een wedstrijd die écht tot de laatste seconde spannend bleef, maar waar we veel meer uit hadden kunnen halen. Laten we het er maar op houden dat het zo’n typische eerste wedstrijd was. Niet de mooiste overwinning, maar hij telt gewoon lekker hard mee in de puntos.

Scores:

Evy 21 (hoppaaaaaa)

Pit 10

Ellen 7

Myrthe 6

Jolijn 4

Laura 4

Li 3

Maaike 3

Isa 2

Tags:
One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.