Double win!

Double win!

Het tactische voorspel van de coach om de tactiek in 2 minuten door te spreken wierp duidelijk zijn vruchten af. Om maar met de deur in huis te vallen: 40 punten verschil winnen van een toch wel geduchte tegenstander… best knap.

Zou het dan aan het feit liggen dat in 2 minuten weinig tactiek kan worden geïnstrueerd door de coach, en we het dus eigenlijk zelf doen, of aan het feit dat we de inhaalwedstrijd van de dag ervoor dusdanig slecht hebben gespeeld dat we iets hadden recht te zetten.
Ik pleit voor het laatste, anders heb ik voorlopig geen voorspel meer thuis vrees ik.

40 punten verschil dus… #hoedan?

We starten met een mix van vedettes, jeugd, talent, gemeen- en lompheid (ik laat in het midden wat voor wie geldt): Geertje, Inge, Sanne, Lisa en Ilse.

Sanne wilde even laten zien dat haar 6 punten van vrijdag onwaardig waren dus binnen 3 minuten heeft ze haar score al verbeterd. Geertje wilde dan weer niet onderdoen voor Sanne en overtreft haar in die 3 minuten met 7 punten. De toon is gezet, evenals de press waar ze de uitwedstrijd ook al moeite mee hadden. Het eerste kwart duurt in de ogen van de tegenstanders te lang, gezien de stand: 35-21.

Scorend gaat het beide teams wel voor de wind. De tegenstander mist vrij weinig, maar komt gelukkig ook in het tweede kwart minder aan scoringsopties toe dan wij. We gaan rusten met 58-39 (scores dit kwart 23-18).

We spelen de tweede helft gelukkig met dezelfde intensiteit als de eerste. We scoren weliswaar iets minder, maar trekken de defense daarentegen wel wat harder aan.

Met 78-50 gaan we van start aan het laatste kwart. De 100 zou mogelijk moeten zijn en zoals verklapt ook gehaald. Maar niet zonder slag of stoot. Bij 98 punten krijgt onze 22-jarige guard (Geertje red.) 2 vrije worpen. De stoere intentie om de 1e te raken en de 2e over het bord heen te gooien, mislukt enigszins. De eerste gaat mis, zo ook de 2e, maar onze heldin pakt met haar 1.65m wél de rebound en scoort (het 100e punt dus, wat ze eigenlijk niet wilde, just sayin’).

De rest is een formaliteit: 107-67. Verder weinig gekheden, te lachwekkende anekdotes of andere fratsen. We missen Mereltje nu wel echt heel erg en zijn blij als ze er weer is.

Nog 1 thuiswedstrijd te gaan: zaterdag 8 april om 20.00 uur tegen Vlissingen.

Scores:

Beauty – 24
and the Beast – 22
Lomp & famous – 11
Ashbak – 11
Ingster 8
Milf + Auk 7
Panter & psycho bitch – 6
Lieske – 4
Zweefmolen – 3
Zoë 1

Tags:
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.