Heren Bier en Wie is de Matchwinner?

Aflevering 1: Kennis is Macht

Afgelopen vrijdag traden mijn vriendjes en ik aan in en tegen Oss. We werden vriendelijk onthaald met stenen door de Ossche supporters, niet wetende dat we voor de bus van Jong-Ajax reden. Gelukkig heeft Gijs afstand gedaan van zijn Carbrio. Ook voor deze wedstrijd hadden we een gastspeler uitgenodigd, Martinus Johannes Petrus Kennis, beter bekend als de ‘beter’ gelukte versie van Glen, maar wel minder knap (aldus de jonge dames achter de tafel in Oss).
Nadat de trainingen ten einde liepen in de ietwat warme Ruivert konden we eindelijk beginnen aan het warmlopen en het invullen van het sheet. Ze waren de tablets al kwijt geraakt in Oss, shit happens.
We komen langzaam op gang tegen de twee Ex-Springfielders en hun onderdanen. Duidelijk te merken was dat zij in hun Springfieldtijd veel geleerd hebben bij ’t tweede en zelfs onze out of bounce kenden. Niet dat het hielp, want er volgde nog steeds simpele scores uit de welbekende België out of bounce.
De gebroeders Kennis slepen ons er door heen het eerste kwart, waarna de rest langzaam ontwaakt. Bij rust staan we dan ook lekker gelijk.
Echte kenners onder ons weten dat het verschil wordt gemaakt in het derde kwart, ja, ook in onze competitie is dit het geval. Lekker spelen zonder ’n 24-seconden klok, fouten ontvangen en de wedstrijd beslissen aan de vrije worp lijn. Bijkomstigheid is dat de bal door de hoepel heen moet, dat weten we prima voor elkaar te krijgen met 3 uit 14 vrije worpen in de laatste vijf minuten.

Winst +6 in Oss, een tegenstander die achteraf evalueert dat wij veel slechter waren dan dat ze makkelijk met 20+ hadden moeten winnen, vreemde illusies…

Na afloop bleek dat we duidelijk een matchwinner onder ons hadden, die goed was voor 23 punten en 85 rebounds. Zoals de titel van de aflevering het aangeeft, kennis is macht. Onze matchwinnaar is ingenieur. Ruud is uitgesloten van deelname, als prins van Berlicum koop je dat soort diploma’s namelijk. Ook Jelmer kan het niet zijn, hij zei tegen z’n vader dat hij absoluut moest komen kijken naar een uitwedstrijd van Heren Bier, dat doe je zo’n man toch niet aan… Dan moet ’t Freek zijn, nee, ook hij kan het niet zijn met het technisch inzicht van een vrouw. Was het Gijs dan? Nee hij kwam te laat door overwerken, dat doet een ingenieur niet dus ook hij valt af.. Sam? Nee, ook hij niet, hij werd op een dinsdag herinnerd aan het feit dat z’n vriendin later die week jarig was. Onze junior Ivo, nee hij is junior dus dat kan niet.

Over blijven de gebroeders Kennis.. Beide spelend onder het nummer van Johan Cruijff. Helaas was de tafel niet onder de indruk van de broeders, zij noteerden bij elke score nr. 14.
Maar het was één van hen die zei: “Als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren.” Met zo’n legendarische uitspraak is het voor mij logisch, het moet de matchwinnaar zijn. Het gouden duo wordt verzocht vaker mee te doen om maar met een uitspraak van Johan af te sluiten, “Ik geloof niet omdat ik dus niet gelovig ben maar ik denk wel dat er iets anders is, maar daardoor geloof ik datgene wat ik dus denk dat er is.”

Ing. Martinus Johannes Petrus Kennis, bedankt

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.