Jubileumfeest knallende afsluiting van jubileumjaar

Jubileumfeest knallende afsluiting van jubileumjaar

 

Zaterdag 1 juli, precies 50 jaar na oprichting, sloot Springfield met haar leden, oud-leden, ere-leden en enkele andere genodigden haar jubileumjaar af met een superfeest.

 

De jeugdige leden verzamelden al om half 4 in de Gouden Leeuw. DE commissie had in samenwerking met de jubileumcommissie een mooi programma samengesteld. Nadat Caspert van Mierlo alle leden welkom had geheten, werd gestart met een drumbattle onder leiding van Coen Blokx en Tonn van de Veerdonk van Rythm Impact.

Dat onze jeugdleden goed konden basketballen was al bekend, maar dat er ook enorme ritme-talenten schuilen in de teams was een verrassing. Coen gooide al zijn charmes in de strijd om ze over te halen om in drumtraining te komen, maar daar trapten de jonge Springfielders niet in. Dribbel-skils zij toch veel leuker.

DJ Lorenzo nam het stokje daarna over van zijn vader. Met bekende en minder bekende nummers wist hij U8, U10 U12 en U14 prima te vermaken en menig voetje ging van de vloer bij de muziekspelletjes die hij in petto had. Iets lekkers ging er tussendoor natuurlijk heel goed in, zodat rond half 8 iedereen met een jubelgevoel huiswaarts kon. Met een echte Springfield-bidon als trofee.

 

 

Tegen 8 uur verzamelde een select gezelschap zich te midden van allerlei Springfield-attributen in de Gouwe. De oprichters, allereerste heren 1 spelers, oud-voorzitters en ereleden en hun partners en het huidige bestuur kregen in een voor-ontvangst volop gelegenheid om herinneringen op te halen onder het genot van een kop koffie met gebakje met Springfield-logo, een glaasje van het een of ander en heel rustige achtergrondmuziek. Ook de gemeente Sint Michielsgestel en een vertegenwoordiger van het net opgeheven Rayon Zuid van de NBB waren aanwezig. Caspert, voorzitter van Springfield, heette allen kort welkom, waarna de geanimeerde conversatie snel verder ging. Onderbroken voor het maken van een remake van enkele foto’s van vroeger.

Tegen negenen stroomden ook de andere leden en oud-leden de zaal binnen. Zo tegen kwart voor 10 nam Caspert het woord en stond stil bij het nieuwe clublogo, waarin de kernwoorden samen, plezier en prestatie tot uitdrukking komen.

Ook memoreerde hij de oprichting van de club door Dré, Ton en Marcel. Marcel, nu 50 jaar lid van de vereniging, werd daarna symbolisch in het zonnetje gezet. Hij stond symbool voor alle leden van Springfield die in verleden en heden zich inzetten om de club draaiende te houden. Waarna Marcel kort zijn eigen gedachten aan de start van onze club 50 jaar geleden aanhaalde.

Caspert noemde alle jubileumactiviteiten waarbij de Samenloop voor Hoop toch een enorme indruk maakte op Berlicum en omgeving. Hij eindigde met een oranje toost op verleden, heden en toekomst van Springfield.

De tijdens het Ton van Houtum Paastoernooi gemaakte clubfoto werd door de jubileum-commissie overhandigd aan Geert en Hilda van Sportcafé De Run. Ondanks het feit dat Geert voor de eerste keer niet op een jubileumfoto stond, zullen ze de foto toch een ereplaatdje geven op de wall of fame.

Hierna kon DJ Mark Verhoeven de sfeer verder verhogen. Tegen 11 uur was het intermezzo waarin Erna als trekker van de Samenloop een blijvend aandenken in de vorm van een jubileum-foto met Samenloop banners overhandigd kreeg. En kregen alle leden die 25 jaar of langer lid zijn een medaille omgehangen door andere aanwezige leden als blijk van waardering. Toen tegen drieën het licht aan ging, had iedereen een knallende afsluiting van het jubileumjaar meegemaakt.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.