Laatste thuiswedstrijd van Orange Fleets VSE1!

Verslag geschreven door Simone.

Zondag speelden we onze laatste thuiswedstrijd en wat hebben wij een bewogen seizoen gehad in de promo!

We zijn soms finaal afgegaan, maar wat hebben we ook mooie wedstrijden
gespeeld waaronder onze topper tegen de eredivisie voor de beker. Wie had dat gedacht! Publiek, bedankt voor jullie aanmoedigingen en opkomsten het gehele seizoen door, zonder jullie hadden we er een stuk minder plezier in gehad!

We spelen onze laatste thuiswedstrijd tegen de nummer 1, Jolly Jumpers. Bij de uitwedstrijd verloren we heel zuur in de buzzer dus we hadden nog iets goed te maken. Deze keer hebben we AnneFleur als ster van de week op de bank en bij het inlopen heeft ze er toch een paar mooie balletjes ingegooid.

We starten de wedstrijd met Ilse jr, Merel, Sanne, Esther en Simone. De eerste paar minuten gingen niet best en voor we het wisten was het 2-10. Zij spelen een zone en daar hebben we niet meteen een antwoord op. De tegenstander daarentegen knalde er aardig wat drietjes in en krijgen teveel vrijheid. In de Time Out krijgen we de opdracht om geen helpside te spelen en harder te verdedigen. Hierdoor eindigen we het kwart met een achterstand van 20-11.

Het tweede kwart komen we beter tot aanvallen en komen we tot mooie scores, maar toch hebben we teveel turn overs door slordige passen en ik blame het ook op de lange armen van de tegenstander. We eindigen het kwart met 26-36

Het is nog steeds een game, maar we moeten echt een tandje harder en scherper. Helaas beginnen we het derde kwart juist het tegenovergestelde en omdat Jolly onderhand 90% raak schiet lopen ze uit. We vechten terug en door een drietje en paar goeie moves van Merel lopen we weer wat in. Ons Ilfke is weer terug en knalt er een paar mooie ballen in en onze guards Ash en Ilsje dreigen meer en komen tot goeie scores. Eindstand derde kwart: 43-57

Het laatste kwart beginnen we super sterk! We maken een 6-0 run waardoor we 8 punten achter komen. Toch kunnen we de bal niet stoppen en krijgen we wederom drietjes om onze oren. We hebben hard gevochten maar in de laatste minuten blijft het gat te groot helaas. Emma maakt nog een aantal minuten in haar tweede wedstrijd in de promo en zo eindigen we de game met een eindstand van: 64-77

Dit seizoen was letterlijk bloed (lees: gebroken neuzen, dikke enkels, spierscheurtjes, afscheuringen, blauwe plekken en ouderdom) zweet en tranen, maar we hebben het toch mooi even gedaan in de promotiedivisie!
Ik ben hartstikke trots op ons teampie en we hadden het dit seizoen niet kunnen doen zonder onze fantastische sponsor Fleets!! En zeker niet zonder Jurgen en Caspert!! Heel erg bedankt!!

Volgende week spelen we dan echt onze laatste wedstrijd en dan gaan we genieten van een paar maandjes rust en herstellen om volgend jaar extra knallend terug te komen!

With love,
Dames 1

De puntenverdeling tegen Jolly Jumpers:

Merel – 23
Ashley – 10
Ilse en Esther – 8
Sanne en Ilvie – 6
Simone – 3

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.