Meiden U14 en U20 samen on tour!

Afgelopen weekend deed MU14 en MU20 van Springfield mee aan het Amical toernooi in Enschede. Dat is een tweedaags toernooi inclusief (weinig) slapen in de sporthal.

Vorig jaar deed MU20 voor het eerst mee en werden toen zonder veel moeite kampioen!
Ook dit jaar waren de meiden van Springfield weer veel te sterk voor de tegenstanders. Zaterdag werden alle potjes makkelijk gewonnen. In de avond gingen de meiden van U20 uiteten en op stap! Ondanks een korte nacht werd er zondagochtend een geweldige wedstrijd gespeeld tegen BOB. We zagen prachtige creatieve acties: alley-oops van Aukje en Li, een onderhandse driepunter van Fenna, lay up met rechts van Ashley en een achterwaarts schot van Sanne. Niet alle pogingen gingen erin maar dat mocht de pret niet drukken. In de 2e wedstrijd maakte Pien haar debuut in MU20.

Om 16.00 uur was de finale, die werd ook dik gewonnen van Give & Go. Knappe prestatie aangezien we het toernooi eindigen met maar 6 fitte spelers. Robin bleef na een wortelkanaalbehandeling thuis, Hanne liep het toernooi op krukken en Wies verdraaide zaterdag haar knie en moest met veel pijn naar het ziekenhuis. Gelukkig blijkt de blessure redelijk mee te vallen. We waren trouwens vaste klant bij de EHBO, ook Zoë en uit MU14 Pien en Nova werden geholpen door het personeel van Rode Kruis.

MU14 deed voor het eerst mee aan het toernooi. De eerste wedstrijd werd dik gewonnen met 44-0 van Amical. Ook in de 2e wedstrijd ging het goed tegen Cady ’73, uitslag 54-34. De derde wedstrijd verloren ze van Cangaroes met 42-12. Maar dat was ook niet zo raar. Alle meiden bij Cangaroes waren veel groter en sterker. De 4e wedstrijd was erg spannend, in de laatste seconde werd er met 1 punt gewonnen van Jugglers. Emma ging na de laatste wedstrijd naar huis. Ze had hiervoor een goede reden, zondag mocht ze namelijk mee doen aan een selectiedag van het NL team onder 14 jaar.

Zaterdagavond was er een bbq, maar de Mac was volgens de meiden toch lekkerder. Na kletsen met oa knappe jongens, basketballen, gekke spelletjes, snoep eten, veel lachen, scheetjes en boeren laten, nog meer kletsen en nog snoep en chips hoopte Jurgen dat de meiden eindelijk moe waren en zouden gaan slapen. Maar helaas….

Zondagochtend om 7 uur werd iedereen in de sporthal gewekt door het aanzetten van de verlichting en foute Duitse rockmuziek. Na het ontbijt begonnen om 9 uur de wedstrijden weer. MU14 speelde zondag nog 2 wedstrijden, deze gingen ondanks hulp van Zoë, Sam en Li net verloren. MU14 eindigde het toernooi op een knappe 4e plek!

Het was voor beide teams een superleuk, succesvol en zeer gezellig weekend! Tot volgend jaar, misschien durven de jongens uit JU22 dan ook mee te gaan?!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.