Plezier en succes bij VU14!

TEAMWORK IS THE KEY

Verslag geschreven door Hanne.

Aan het begin van het seizoen zijn we met 6 fanatieke meiden gestart. Later kwam daar gelukkig Kim bij! Het eerste seizoenshelft hebben de meiden laten zien dat ze samen als team niet bang zijn voor wat grotere tegenstanders en hebben het vaak teams heel lastig gemaakt door hun teamwork en door de strijdlust. Dit heeft er tot geresulteerd dat wij een klasse hoger mochten gaan spelen!

Na de kerstvakantie hebben de meiden een doel gesteld: Kampioen worden! Zoals het er nu naar uitziet is dat nog mogelijk… maar dan moeten we wel alle wedstrijden nog winnen!
De eerste wedstrijd na de kerstvakantie was tegen High-five (Tilburg). Voor de meiden was dit de eerste wedstrijd tegen dit team, dus het kon alle kanten op gaan. Ook hadden de meiden voor het eerst een bondscheidsrechter en daar waren ze toch wel onder de indruk van. Al snel werd duidelijk dat wij door snel te spelen veel fast-breaks konden lopen en dat we door een goede verdediging veel passes hebben kunnen stelen. De meiden vlogen over het veld! Isa, op verzoek van de scheidsrechter, had nog even uitgelegd dat je een keukenrol bent en dat je handen niet te ver naar buiten mochten. Met dat in hun hoofd gingen de meiden de tweede helft in en ook deze helft hebben we laten zien dat we snel kunnen spelen, wat uiteindelijk resulteerde in een 12-101 overwinning!

Een week later stond Almonte thuis op het programma. Helaas was Madeleine er niet bij, waardoor we met 6 meiden de wedstrijd ingingen. De meiden hebben gelijk een voorsprong opgebouwd van 11 punten en dat tot het 4e kwart volgehouden. Helaas waren de meiden op en de tegenstander een maatje te groot, want ze hadden 3 hele lange meiden. Daardoor hebben we het op het laatst weggegeven, maar we hebben een leuke wedstrijd laten zien!
De stand was 43-49 voor Almonte, maar niet getreurd we hebben nog steeds kans op de kampioenstitel!

En dan moet je een paar weken later ineens tegen de nummer 1! Van de vorige seizoenshelft wisten we dat we konden winnen, maar ook dat we met een slechte dag dik konden verliezen. Kortom het kon dus alle kanten op gaan.. Zoals de titel van het verslag al luit TEAMWORK is the Key. Wij speelde echt als team en zagen elkaar goed vrij staan in het veld, waar de tegenstander een aantal meiden had die het spel moest maken. Doordat wij nog even de verdediging goed wegzette: Bucket is verboden gebied! Liepen wij verder uit en dat heeft voor een mooie overwinning gezorgd en de meegereisde ouders hebben zitten genieten van de wedstrijd. 47-69 voor ons!

Ja en dan moet je ineens weer tegen een tegenstander die onderaan staat.. alleen je moet nooit de tegenstander onderschatten! In het begin was het nog even chaostisch, maar toen ze elkaar eenmaal vonden bleven de scores komen en hebben we bijna niet onze set-play gespeeld. De stand werd daardoor 80-8 voor ons!

Het is leuk om te zien dat de meiden groeien als team en dat ieder op zijn eigen manier een steentje kan bijdragen in het veld.
Maud (stuiterbal) zorgt voor het overzicht op het veld en kan een lange pass geven op de meiden die hard naar voren rennen, waardoor we snel een scoren hebben. Ook heeft Maud nu door dat een lay-up lopen een zekere scoren is dan de Maud-schoten die ze af en toe heeft. Als ze echt vrij staat komt het Maud-schot nog wel eens naar voren en af en toe is ze de concentratie een beetje kwijt..

Kim gaat ook steeds meer haar draai vinden in het team en Kim werkt hard in de verdediging! De meeste tegenstanders komen niet langs haar heen en in de aanval wordt Kim al steeds meer en meer gevonden! Wat er voor heeft gezorgd dat Kim een aantal scores heeft gemaakt en ze krijgt daardoor ook steeds meer vertrouwen, want je kunt het Kim!

Annefleur verrast mening tegenstander met de fakes of de mooie spinmoves die ze maakt. De tegenstander wordt dan op het verkeerde been gezet en zo heeft Annefleur haar baan naar de basket vrij gemaakt! In de verdediging weet ze haar mannetje goed voor zich te houden. Als Annefleur ook nog leert hoe ze haar linkerhand moet gebruiken is ze niet meer te stoppen!

Milou weet steeds beter haar plekje in de aanval te vinden. Af en toe staat ze mooi vrij onder de basket, maar niet altijd wordt dat gezien. Soms wordt ze wel gezien en maakt ze soms een mooie score onder de basket. In de verdediging staat ze hard te werken! Tussen de man en de basket staat Milou goed te verdedigen en met een felle blik naar de tegenstander laat ze haar tegenstander de bal niet krijgen.

Eva (guppie) werkt hard in zowel de aanval als verdediging en vaak rent zij in de fastbreak als eerste naar voren, waardoor ze veel lay-ups kan lopen! Rechts gaat altijd goed, maar een lay-up links afmaken is nog een beetje spannend ;). Ze zorgt voor energie in het veld en ze heeft ambitie om ook trainster te worden: “Alleen dan laat ik ze niet zoveel rennen, zoals mijn vader dat doet!” Eva is regelmatig topscoorder geweest en in de verdediging werkt ze hard! Af en toe moeten we haar een beetje afremmen, want dan heeft ze zoveel energie dat ze alle kanten op gaat en zich niet zo goed meer kan concentreren in het veld.

Madeleine is onze rebound-koningin. Vaak staat ze goed onder bord om te rebounden en kan ze snel de bal naar een guard passen of naar voren, waardoor we snel naar voren kunnen spelen. In de verdediging helpt ze iedereen waar het kan, waardoor ze soms haar eigen man een beetje kwijt is. In de aanval staat Madeleine goed vrij onder de basket en kan ze vaak van dichtbij scoren, ook kan Madeleine met haar grote stappen voorbij mening tegenstander lopen en zo een lay-up maken!

Tanne is onze pitbull, want regelmatig hangt ze samen met de tegenstander aan de bal. Het maakt haar niet uit hoe groot/klein/dik/dun dat ze zijn, Tanne gaat voor de bal! In de aanval dribbelt Tanne regelmatig de bal op en soms kan ze zo naar de basket lopen. Alleen af en toe vergeet Tanne dat ze ook nog een linkerhand heeft en dat wordt soms de bal weggetikt door de tegenstander. Wat ons ook is opgevallen is dat Tanne vaak de lay-up via het midden maakt, wat toch eigenlijk de moeilijkste lay-up is.

Ondanks dat de meiden met 7 zijn laten ze zien dat ze voor het kampioenschap willen gaan. En dan vooral omdat ze dan graag de coaches onder de douche willen zetten.. Als de meiden deze stijgende lijn door blijven zetten en als team blijven spelen, kunnen er leuke dingen gebeuren en wie weet worden we dan wel kampioen!  Twee trotste coaches: Isa en Hanne

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.