Springfield Dames 1 vs. De Groene Uilen

Afgelopen zaterdag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. Na de nederlaag afgelopen weekend in Rijswijk, zijn we gedreven er 3-4 van te maken.

De voorbereiding deze week zit niet helemaal mee. Dinsdag horen we dat positiviteitsgoeroe CrimiNeeltje ons helaas gaat verlaten en donderdag zijn we maar met 6 speelsters. Gelukkig helpen Ilvie en Isa ons uit de brand, zodat we toch nog even kunnen rennen.

Met wederom volle tribunes (echt, zooo gaaf dat jullie er iedere week zijn) treden we dankzij de embyo’s met 10 man aan. Aukje maakt vandaag haar debuut en ook Zoë en Ashley zijn er weer bij. Maar de belangrijkste “speler” is natuurlijk onze eigen Ster van de Wedstrijd: Ruben. Hij loopt mee in en geeft ons high-fives.

We starten de game met Ilse in het kwadraat, Merel, Inge en Sanne. Het is even wennen en we gooien wat ballen mis, maar langzaam komen we op dreef. Ilse sr. mag iedere week wel een Mars eten en Tringeling heeft haar roots weer helemaal gevonden. Ook Lisa scoort er lekker op los. We spelen goede aanvallen en weten elkaar te vinden. Na een 18-7 tussenstand gaan we rusten met 36-19.

Ook in de tweede helft moeten we scherp blijven en ons eigen tempo aanhouden. Dat lukt ons aardig. Wij blijven scoren, maar in de verdediging laten we wat gaten vallen. Kleine Ilsje loopt een grote hersenschudding op en de tegenstander haar schouder schiet even uit de kom. Dan hebben we nog Sanne en haar good-old-rug-verhaal. We zijn daardoor in het laatste kwart even in de war, maar de winst komt gelukkig niet in gevaar. Eindstand: 64-43.

De punten zijn gelijkwaardig verdeeld, maar er kan er maar één de beste zijn. Simon is topscoorder, whoop!

Toch gaat de WotM-award (ja, ja, hij is er weer) naar Ashley. Ze is gewoon een opperbaas en doet voor niemand onder!

Puntenverdeling:

Simon 14
Aisly 12
Meret en Inge 8
Sand, IlseM 7
Lisa 6
Aukje, IlleL, Zoë 2

 

Tags:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.