Ton’s schriftjes 3

Ton’s schriftjes 3

 

De penningmeester schreef rood in het derde seizoen van het bestaan. Het kampioensfeest bleek een aanslag op de kas.

 

Geen van de inzenders zat ook maar in de buurt van dit bedrag.

Opvallend was het etiket van het derde schriftje.

Jawel, Basketbal was nog een erg kleine sport en Ton stond zijn mannetje bij BMC ook. En daar waren wel plaatjes van……….

Wie wil er nou niet bij zo’n gezellige club? Het seizoen erop waren er al ruim 20 jongens junioren. Enkele ervan kennen we nu nog steeds als actief ballend lid. Maarten was één van de eerste jongens die zich meldden. Ook de gebroeders Smits, Spierings, Peters, ten Horn, Haase en Bartels kwamen meedoen. En enkele Bosschenaren zoals Harry, Leo en ene L Jansen. Vermoedelijk was dat Bart, een van de gezelligste Bosschenaren in die tijd.

Ook de dameskant ging als een speer en werd steeds meer eigen. Waar in het eerste jaar nog Mevr. Mooi meedeed, kreeg die het jaar erop ook een voornaam: Lida. Mien Loeffen hoefde slechts een halve contributie te betalen. Volgens haar zelf, we kennen haar nu als Mien van Houtum, omdat ze in verwachting was halverwege het seizoen. En dan was de penningmeester natuurlijk coulant.

De heren senioren die startten waren een stabiele groep. Maar ook hier kwam er een heel team bij, zodat er ruim 30 senioren heren waren in seizoen 72/73.

In de seizoenen die volgden kwam steeds meer jeugd bij Springfield. Aspiranten meisjes startten in ’73/’74 met 11 grieten. Ook de junioren kregen een damestak erbij. Het voortbestaan van de club was hiermee voor lange tijd geborgd.

En daarmee was het nog niet gedaan. Mini-basketbal deed in Berlicum zijn intrede. zowel een jongensgroep als meidenteam werd opgericht. Ze werden getraind door de zeer ervaren spelers Marcel en Ton. Ook daarmee werd een stevige basis gelegd voor nog heel veel jaren basketbal plezier. Met recht kunnen Marcel en Ton beschouwd worden als de founding fathers van onze club.

Verderop lees ik nog iets moois. Peter van Schijndel werd lid bij de jongens mini’s.

 

Niks bijzonders zul je denken. Maar opvallend is dat hij geen contributie hoefde te betalen. Ik vermoed dat dat komt omdat hij het 4de familielid was. En daarmee beëindig ik dit stukje met de lezersvraag: wie waren die andere 3 gezinsleden van de Koolhof? Reageer weer op dit bericht als je denkt dat je het weet. In april volgt de oplossing.

 

5 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.