VU22 VS Black Eagles

Zaterdag 30 september, game day voor de dames van u22! En niet zomaar een tegenstander maar we moesten aan treden tegen Black Eagles. Voor we beginnen zal ik even wat stats geven over voorgaande games tegen deze club. Een paar seizoenen geleden toen dit team pas net samen speelden waren we vrij kansloos tegen Black Eagles. BE is natuurlijk onze aardsrivaal en een aantal meiden had bij die wedstijden toch altijd last van wat lichte spanning en druk. Hoe langer we samen speelden hoe beter het tegen BE ging en de wedstrijden werden steeds spannender en spannender. Wedstrijden werden puntje puntje en kon vaak twee kanten op. Vorig seizoen begonnen we dan ook eindelijk met dikke winst maken tegen dit team. En nu, ja nu willen we ze gewoon afslachten. Maar met die instelling gingen we niet helemaal naar de game.

Bij de seizoen opening van Springfield hadden we een oefenwedstrijd tegen BE gespeeld en kwamen we tot de conclusie dat ondanks dat ze niet helemaal compleet waren, het team niet heel veel voorstelde. Op dat moment besloten we dat dit seizoen wel 3x zullen gaan winnen van BE. Ashley had dit weekend stage en kon helaas niet bij de wedstrijd zijn, maar ja, who cares het is BE maar. Li had nog wat last van haar enkel, ze deed wel mee, maar niet te veel, maar ja, who cares het is BE maar. Aukje was donderdag door haar enkel gegaan en dacht het is BE maar, ik ga een wedstrijdje kijken ipv spelen. Maar ja, who cares het is BE maar. Ik weet niet zeker of dit de beste instelling is, maar we begonnen de game met het gevoel alsof we al gewonnen hadden.

Als we eenmaal allemaal in de zaal zijn, Sanne nog even een vreugdedansje heeft gedaan voor een scheids die niet bij ons moest fluiten. Onze eigen scheids er niet was dus we maar iemand van BE bereid hebben gevonden. We eindelijk konden gaan warmlopen. Het sheet ingevuld was konden we dan eindelijk beginnen met de game. We beginnen met Hanne, Robin, Fenna, Zoë en
Sanne. We winnen de jump en scoren hier meteen uit, dus na 3 seconde staan we al voor, mooi begin van de wedstrijd al zeg ik het zelf. En zo knallen we nog wel even door, verdedigend gaan we lekker en aanvallend valt de helft mis, maar ondanks dat slaan we een mooi gat. Vooral Zoë en Sanne zijn op dreef en na 7 min staat het 4-17. De winst is in de pocket. Of in ieder geval, zo gaan we spelen. De rest van het kwart maken we nog 2 puntjes en BE 6. We gaan de rust in met een stand van 10-21.

Nou met zo’n voorsprong terwijl we niet super fantastisch staan te spelen moet het allemaal wel goed komen vandaag. In het tweede kwart bleek dat we toch wel moesten blijven ballen willen we met een opgeheven hoofd het veld af kunnen lopen. Met 10 punten winnen is dan niet genoeg. Het 2e kwart is by far ons slechtste kwart van de wedstrijd. Verdedigend maken we veel fouten en aanvallen loopt het ook allemaal niet zo. De enige die zich dit kwart laat zien is Zoë, met Sanne en Aukje op de bank was Zoë de ongelukkige center, maar hallo, dat kan ze makkelijk!! Ze gooit er zelfs een snelle centermove doorheen, al zegt ze zelf niet te weten waar dat vandaan kwam. Het zal wel talent zijn ofzo. Dit kwart wordt het 10-11 in punten, en gaan we de rust in met een voorsprong van 12 punten, 20-32.

In de rust had Zoë ineens zin in chocola en besloot een weddenschap te sluiten met MJ, als we met 24+ punten verschil winnen dan krijgt ze een zak mars. Nou volgens mij had het hele team wel zin in die marsen, want in de 2e helft staan we aan. We gaan in 10 minuten van 12 punten verschil naar 30 en dan hebben we nog een kwart te gaan. Nu was het gat wel echt geslagen en spelen we het in het 4e kwart rustig uit. Even een ‘leuk’ weetje voor tussen door, de tafel te Rosmalen is echt desastreus!! Wat een ramp was dat, we hebben zo ongeveer 10 a 20 keer de wedstrijd stil moeten leggen omdat de 24sec weer niet liep of niet goed liep. Tevens vinden ze het bij BE ook heel lastig het digitale sheet in te vullen, Wies kreeg de eervolle vermelding de eerste score van de game te maken, vanaf de bank, mooi gedaan meid!
Ook was de scheidsrechter er niet helemaal bij, vind ik persoonlijk. Waar wij meestal terecht een aantal (domme) fouten gefloten krijgen kan BE eigenlijk de gehele wedstrijd haar gang gaan met ellebogen, duwen, doordringen, alles. BE heeft deze wedstrijd 28 vrijworpen mogen schieten, daarentegen mochten wij maar 6 keer vanaf de vrijeworplijn schieten. Volgens mij klopt dat niet helemaal… Maarja, ondanks dit alles hebben we de game gewoon gewonnen en zijn we met een roze sheet naar huis gegaan. De einduitslag was 43-73, 30 puntjes verschil, en dat betekend dat we afgelopen maandag allemaal hebben kunnen genieten van mars bites! Ook Aukje heeft deze wedstrijd een belangrijke rol gehad, Aukje mag namelijk onze yel roepen (als haar stem niet overslaat), aangezien MJ nog steeds vergeet bij welke club ze nu precies zit; Springfield TEAM! Ook heeft Aukje na de game nog even goed haar tandjes laten zien en konden wij voor het eerst dit seizoen als eerst de scheids een hand geven. Voor de teams die de regel niet kennen: het UIT team mag als eerst de scheids een hand geven, daarna volgt het thuis team.

MJ is trouwens iemand die wel houdt van een paar weddenschappen maken en komt ze ook na, dankjewel!!
Over MJ gesproken, buiten dat ze onze nieuwe trainer/coach is en ze houdt van weddenschappen, heeft ze ook iets met bijzondere uitspraken. Hier een paar voorbeelden van de afgelopen week:
-de boerinnen van onder de groten riolen (beter bekend als rivieren)
-het snot voor je ogen rennen
-zo slecht als zaad
-perimeter (wij noemen dat gewoon een driepuntslijn)
-kom uit dat rietje
-we moeten stranden in schoonheid
-en verdedigingsperspectief heeft 6 lettergrepen.

Tot slot nog de punten verdeling:
Beest 25
Hoops 19
Wiezel 7
Hanne 6
Laura 5
Fenna 4
Li 3
Robin/Sam 2

P.s. we zijn weer bezig met onze bijnamen, mochten jullie nog ideeën hebben, let us know!

Tags:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.