Vu22 VS Celeritas-Donar 2.0

Aukje en haar reis naar een fatsoenlijke Push-up.

Er was eens een prinses, of ja prinses… er was eens een Aukje, een jonge hyperactieve spontane meid van 17 (bijna 18) jaar. Al toen ze nog een jong was is ze begonnen met haar favoriete sport; basketbal. Dit is haar van jongs af aan met de paplepel in gegoten en ze geniet er nu, jaren later nog steeds met heel veel plezier van. Tussen de seizoenen 2016/2017 en 2017/2018 kwam er heel verontrustend nieuws. Aukje en haar onderdanen van vu22 moesten wegens een verschrikkelijke tragedie afscheid nemen van hun geliefde trainer/coach. En tot overmaat van ramp kregen we de Evil Queen hiervoor in de plaats. Marie-Jose Allers… Waar Aukje vorig jaar kon doen waar ze zin in had werd dat nu voor haar heel lastig en werd ze beroofd van haar grootste liefde, boeren laten. Evil Queen MJ vind dit echt not done, maar voor onze prinses en een aantal onderdanen was dit toch wel een groot gemis. 

Maar zo goed als Aukje is luistert ze naar MJ en probeert zich aan al haar regels te houden. Ze traint als nooit tevoren en ondergaat elke straf voor het overmatig kletsen en te veel missen van vrijeworpen. Aukje heeft in haar leven nog nooit zo veel push-ups gedaan als in de afgelopen weken. En ze gaan steeds beter al zegt ze het zelf. Waar ze de eerste keer kreunend op haar knieën stortte en met moeite op handen en knieën één push-up deed, gaat het intussen een stuk makkelijker. 10 push-ups? Geen probleem, handen knieën op de grond en Aukje gaat aan de slag, haar armen trillen bijna niet meer en ze weet zowaar haar lichaam recht te houden, misschien wordt het dan nog wat. Afgelopen maandag geeft ze dan ook aan om aan het eind van het seizoen meerdere echte push-ups te willen kunnen doen. Niet op haar knieën maar op haar tenen, met trillende armen, no way en natuurlijk met een kaarsrechte rug. Dit is het doel. 

Donderdag 5 oktober, 7 uur ’s avonds, tijd voor training. Aukje was er klaar voor en had er zin in. We waren maar met 7 man en moesten hard werken en veel rennen. Aukje was goed bezig, zij en haar langste onderdanen Hanne en Sanne waren fanatiek aan het ballen. Tot Aukje een hele grote fout beging. Ze was vermoeid en de focus raakte even kwijt en tot schrik van Aukje floepte er zo een boer naar buiten, een subtiele maar mooie boer al zeg ik het zelf. Maar MJ had het gehoord en kon dit natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. 10 PUSH-UPS!!!! Schreeuwde ze door de zaal. Maar Aukje besefte dat ze fout zat en zakte naar de grond. Tijd voor haar eerste push-up op handen en tenen dit seizoen! Netjes en recht als een plank ging ze klaar staan. Rustig zakte ze een halve centimeter door haar armen en stortte ze naar de grond als een soort walrus op het droge. Maar deftig als ze is probeerde ze zich toch nog omhoog te pushen, als een soort zeemeermin die uit het water komt drukt ze zichzelf omhoog. Haar armen staan te shaken maar ze geeft niet op. Ze herhaald dit nog een keer of 3 voordat ze opgeeft en het echt niet meer aan kan. Hanne probeert haar lach nog te verbergen, maar Sanne ligt jankend van het lachen over de grond te rollen en heeft die avond nog 3x voor gedaan hoe een push-up van Aukje eruitziet.

Aukje de zeemeermin

Inmiddels is het zaterdag 7 oktober en heeft Aukje nogal wat spierpijn in haar armen van de push-ups en Sanne in haar buik van het lachen. Of Aukje ooit een goede push-up gaat doen geen idee, maar we houden jullie op de hoogte.

To be continued

Zoals jullie net lazen is het inmiddels dus zaterdag en moeten de dames van vu22 weer aantreden tegen het team uit Groningen, in dit geval thuis. De uitwedstrijd tegen deze meiden hadden we ruim gewonnen dus dat hoopte we vandaag weer te doen. Om een of andere reden is de vorige wedstrijd uitslag uit de app gehaald en hierdoor staan we dus geen eerste meer… iemand enig idee waarom???

We beginnen de wedstrijd met Aukje, Sanne, Hanne, Ashley en Fenna en na 3 seconde hadden we de eerste bal er al in liggen. Ik wil niet te veel woorden vuil/schoon maken aan de game. Het eerste kwart staan we heel lekker te ballen! En slaan we het gat. Het tweede kwart daarentegen is niet veel soeps. Vooral verdedigend gaat het niet lekker en laten we onze man veel makkelijk voorbijlopen en als dan de help niet super staat dan schiet het niet op. Daar moet nog eens bij komen dat Donar letterlijk iedere bal uit iedere hoek erin gooit en wij dus niet. We maken nog niet de helft van de punten die we in het eerste kwart maakte, maar gelukkig hebben we wat speling. We gaan de rust in met een ruime voorsprong van 44-26.

Na een rust van maar 10 min gaan we weer verder met de game, we starten in gedachten op 0-0. Ook het 3e kwart is niet fantastisch, het gaat wat beter dan echt 2e kwart maar echt om over te spreken is het niet… Hallo, gaan we ook nog een keertje laten zien wat we kunnen??? Het antwoord is ja! Het 4e kwart herpakken we ons helemaal. En vliegen we nog even verder. Vooral Hanne was lekker op dreef. Wies, die helaas een vage allergie heeft en niet mee kon doen is zelfs officeel fan! Wies zegt tegen Hanne na de wissel; ‘Ik weet nie wa jij deed, maar ik vind het geweldig!’ We willen eigenlijk de 100 nog halen maar helaas is dat net niet gelukt. Het wordt 94-49 wat Aukje eigenlijk wel een hele mooie uitslag vindt. Stiekem had het trouwens 96 moeten zijn, Fenna loopt namelijk een buzzer beater lay-up, helaas net een seconde te laat. Later meldt ze dat als ze had geweten nog maar een paar seconde te hebben ze wel wat harder had gelopen. Dus bij deze, ik tel hem gewoon. Ook hebben we besloten dat we voortaan het 2e en 3e kwart overslaan en alleen nog maar het 1e en 4e kwart gaan spelen, dat ziet er een stuk leuker uit.

Met grote vreugde kan ik jullie ook meedelen dat we ook het vrijeworpen doel van MJ hebben gehaald en dat betekend BIER!!!! Helaas was het pas 1700 en moesten er nog een aantal meiden spelen en rijden dus kon alleen MJ aan het bier, maar trakteren op een drankje is zeker wel gebeurd!

Bier en fris van MJ

Tot slot nog even de puntjes:

Sanne 32

Hanne 17 (en gewoon een 3-tje!!!!!!)

Laura 11

Li 9

Aukje/Ashley 8

Zoë 3

Fenna 2 (stiekem 4)

Robin/Sam 2

Tags:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.