Wedstrijd Springfield DS 1 vs Green Eagles 67 – 51

De eerste thuiswedstrijd van dames 1 Springfield in de Promotiedivisie. Wat hadden we er zin in en wat waren we vast beraden om weer opnieuw, na de winst van vorige week, de 2 punten te pakken. Helaas zonder onze Esther maar wel met onze ster van de week BING ( BINK),volle tribunes met positieve mensen, papa’s en mama’s en tegenstanders die nieuwsgierig waren naar onze fantastische speelstijl en super moeilijke spelletjes.

1ste kwart begonnen we sterk in de verdediging. In de aanval kregen we mooie kansen, alleen wilde de ballen niet door het netje. Tot dat Ilse van Mierlo ofwel flying dutch girl op en top, door de lucht vloog en in de lucht een geweldige actie naar het bord maakte en hierin scoorde.

Hierop volgde Merel met een score en een kei mooi 3tje. Hierna, mede door aanmoediging van papa van Zoggel, scoort dribbel koningin Geertje ( wouw… wat een balcontrole heeft zij) de bal insite tegen een heel groot persoon. En hierna gewoon nog een paar.

De coach gaf aan dat we goed strak moesten verdedigen en op sommige spelers niet moesten gaan helpen. Dit werkte uitstekend o.a Inge stond goed te verdedigen ( alleen was hier de scheids het niet altijd mee eens. ) Zo konden we mooi wat snellere fast breaks lopen. Ook Simone en Ilse scoren een heel mooi 3tje in dit kwart en onze Sanne werd helaas naar de grond gelanceerd. Er kwam een elleboog tegen haar kaak ( dit is het gebied naast haar gebroken neus.) Wat een doorzetter is die meid. Waar de meeste een week van moeten bijkomen springt/wisselt Sanne 4 minuten later weer voor iemand het veld in.

We gaan de rust in met een voorsprong.
In de kleedkamer krijgen we te horen de focus te blijven houden, ondanks dat we voorstaan. De verdediging strak te houden en ook in de aanval te blijven bewegen en rond te passen.

Lisa Limbeek begon meteen super goed en scoorde meteen een stuk of 6 punten. Ook Sanne en Geertje gooiden een paar mooie ballen erin. Ondertussen was ook onze Bink van vandaag goed aan het aanmoedigen. Wat een positiviteit. Ashley was hier het grootste voorbeeld van. Helaas deze wedstrijd geen minuten, maar wel aanmoedigen en super lieve complimenten geven.

In het 4de kwart merkte we dat we iets verslapte. Green Eagles kon terug komen en het verschil was nog maar 8 punten. Hier was een time out voor nodig om onze aandacht er weer bij te houden. De wedstrijd was nog niet gespeeld dus we moesten blijven knallen.
Ilse van lith en Simone gooien er meerdere ballen in en ook Sanne ( ja dat meisje met die gebroken neus en gekneusde kaak) scoorde nog eens 6 punten. Helaas moest Inge deze kwart het veld verlaten met 5 fouten. Maar niet getreurd de wedstrijd was gespeeld en we hebben gewonnen! Wat een heerlijk gevoel. Dit nemen we zeker mee naar de volgende game uit naar Rijswijk..

Graag willen wij onze ster Bing bedanken voor al zijn High five`s ( hij heeft beide handen gebruikt omdat hij met rechts een rode hand kreeg ) Je bent een topper!
En natuurlijk al onze vaders en moeders, familie en vrienden..

Tags:
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.