Als je aan een willekeurig Springfield-lid zou vragen waarom basketballen bij ons nou zo leuk is, krijg je gegarandeerd het antwoord: ‘Omdat het zo’n gezellige club is!’

Het bestuur van Springfield organiseert met behulp van al haar vrijwilligers (en dat zijn er nogal wat) veel verschillende soorten activiteiten om aan die gezelligheid bij te dragen. De kerstbingo is niet meer weg te denken, het jeugdkamp is al aardig berucht aan het worden en voor de kleinste jeugd worden diverse clinics en jeugduitjes georganiseerd. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het aloude en beregezellige Ton-Van-Houtum-paastoernooi, de zwarte-pieten-training en het ledenfeest!

Naast de gezelligheid is Springfield serieus bezig op prestatief niveau. Dames 1 is in seizoen 2016-2017 kampioen geworden, en zal dit jaar uitkomen in de promotiedivisie. Daarmee zijn zij het hoogst spelende damesteam uit de regio Zeeland/Noord-Brabant/Limburg. Heren 1 speelt al enige jaren in de eerste klasse. De jeugdteams die onder deze teams zitten, worden klaargestoomd om door te stromen naar deze topteams. Wil je niet prestatief basketballen, maar lekker een balletje gooien, dan is er uiteraard plek in onze andere (senioren)teams.

Als club proberen we zo gezond mogelijk te blijven. In de top, maar zeker ook in de breedte. Uiteraard heeft dit alles een financieel plaatje. Zonder acties en sponsorgelden is het niet mogelijk om Springfield, Springfield te laten zijn! Er vinden binnen onze vereniging dan ook veel acties plaats. Neem eens een kijkje onder het kopje ‘leden’ > ‘activiteiten’ om te zien wat we zoal doen. Daarnaast zijn er veel onmisbare sponsoren die je hier terug kunt vinden.

Wil je nog meer weten over onze club? Schrijf dan één van onze bestuursleden aan. Klik hier voor de bestuurspagina.