1,2,3 HOPPA!

Met deze slogan begonnen wij(lees: Jolijn) vol goede moed aan de eerste wedstrijd van 2020. Dankzij ons lieve heren 1 en dames 1, die allebei graag een over-time speelde mochten wij om 21.30 beginnen met de wedstrijd (in plaats van 20.30) en als bonus, mochten we ook nog op center court. Of iedereen hier blij mee was laat ik in het midden.

De klassieker tegen Oirschot stond op de planning. Een team waar wij op papier van moeten kunnen winnen, maar waar wij toch vaak moeite mee hebben. Traditie getrouw starten wij niet denderend tegen dit team. Het duurt even voordat we de eerste bal door het netje krijgen, maar gelukkig weet Karlijn ons van de 0 af te krijgen met twee vrije worpen. Waarna ons motortje langzaam begint te lopen. Het eerste kwart eindigt met een minimale voorsprong in 11-10.

Maar we hebben niet voor niks zo lang zitten wachten tot we mochten spelen, onze dieselmotor is op gang gekomen en we zijn klaar om te knallen. Dit kwart weten we veel steals te pakken en belonen we onszelf ook met een aantal mooie scores. We weten elkaar te vinden en de sfeer zit er ook goed in. Dit kwart sluiten we af met een 32-18 voorsprong. Als we dames 2 niet zouden zijn, zou je zeggen: die pot is binnen. Maar, zoals onze trouwe fans weten, is dat nooit zeker bij ons. Wij hebben het ongekende talent om elke wedstrijd spannend te laten worden, zou dit nu weer het geval zijn?

Laura liet gelijk blijken dat zij geen zin had in een spannende wedstrijd en gooide in no-time een lay-up met bonus er in. De toon was gezet en de rest van ons ging mee. Ook Evy liet even zien wat ze kon en gooide er 13 punten in dit kwart.

Het laatste kwart zetten we deze trend voort en maken we er een mooie overwinning van. Als de klok op 00:00 staat hebben wij 79 punten en weten we de tegenstander op 36 punten te houden.

Een goede start van de tweede helft van het seizoen. Dit belooft weer veel mooie wedstrijden. Komen jullie kijken? De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 25 januari om 16:00 uur. Tot dan!

Groetjes, Dames 2

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.