Eindelijk weer een overwinning voor de Orange Fleets VSE1

Verslag geschreven door Inge.

Met maar liefst 9 man reisden we op vrijdagavond af naar Hoofddorp met in het bijzonder onze Ilvie die ons niet kon missen en toch maar weer eens lekker een wedstrijdje mee ging spelen en Emma die haar debuut maakte bij dames 1!

We konden deze versterking wel gebruiken met de blessures van Ilse sr. en Geertje. Ohja! En niet te vergeten, onze Jurgen (Mr. Fix it) kon er helaas ook niet bij zijn vandaag.

De thuiswedstrijd wonnen we met 17 punten van Hoofddorp. Een half seizoen later staat Hoofddorp een plek onder ons geklasseerd dus uitgaan van een makkelijke game mogen we niet! Daarnaast staan we er de laatste wedstrijden bekend om dat we niet zo denderend spelen dus tijd om te laten zien dat we ons niet weer laten verslaan!
We starten de wedstrijd met Ilse jr, Merel, Inge, Esther en Sanne. We beginnen slap waardoor we de eerste minuten stom balverlies lijden en zelfs twee lijn fouten maken. Gelukkig gooien we er ook nog een paar ballen in maar daar is dan ook alles mee gezegd. We staan 11-9 voor.

In de tweede periode hebben we veel moeite met de zone van Hoofddorp. We zijn allemaal pass-stations en scoren dus weinig. In de defense staan we goed te verdedigen maar helaas levert dit weinig scores op in onze aanval. We weten nipt de voorsprong te behouden en gaan de rust in met een stand van 20-17.

De opmerking van Geertje in de kleedkamer vat de eerste helft perfect samen; die puist van Geertje had nog meer dreiging dan wij allemaal in het veld. En zo was het echt!

Het derde en vierde kwart waren werelden van verschil! We bewezen dat wij wel degelijk meer dreiging in huis hadden dan de puist van Geertje. In de defense pakken we een aantal mooie steals waardoor we makkelijke scores krijgen in de fastbreaks. In de aanval verleggen we de bal, hebben we meer dreiging en weten we elkaar onze de ring goed te vinden. We lopen langzaam uit en de wedstrijd is binnen! We winnen met 53-38

Zondag 15 april om 16.30 uur spelen we onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de koploper Jolly jumpers. Komen jullie trouwe supporters ons aanmoedigen?!

Scores:
Simone 14
Merel 12
Sanne 11
Inge 5
Esther 4
Ilvie en Ilse jr 2
Emma 1

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.