Cola mét prik en bier voor Dames 1

Geschreven door Lisa Limbeek

Zaterdagavond 2 december stond de must-win game tegen Hoofddorp op het programma. Na te veel verloren wedstrijden waren we gedreven om deze wedstrijd weer te pakken. De week hiervoor hadden we geen wedstrijd, waardoor we extra lang de tijd hadden om een nieuwe aanval te oefenen. Maar dat ging niet helemaal soepel…

Donderdag op de training wilde Ilse een pick and roll spelen met Zoë, maar ze knallen met hun hoofden tegen elkaar aan. Resultaat: 2 sneeën die geplakt moesten worden en een ei onder Ilse’s oog (foto’s op te vragen bij Ilse). Volgens de dokter was het niet verstandig om een wedstrijd te spelen. Maar er is meer voor nodig om Ilse op de bank te houden, dus stond ze gewoon met een blauw oog en extra pleister op het veld.

Vóór de wedstrijd was er nog een fotoshoot ingepland. Na wat verwarring over de tijd, tenues en kapsels stonden we uiteindelijk met z’n allen naar het vogeltje te lachen. Na nog een 2e rondje foto’s was fotograaf Jasper er klaar mee en was het tijd voor de wedstrijd.

Deze week was onze Ster van de Wedstrijd Vincent. Tijdens de warming-up doet hij gewoon mee en dat ging super goed!

We beginnen de wedstrijd met Ilsje, Inge, Simone, Esther en Sanne. De start is goed en Esther knalt er de 1e minuut meteen een drietje in. In de aanval wordt de bal veel verlegd en we weten elkaar en het netje te vinden. Dit kwart eindigen we met 23- 13

Het tweede kwart zetten we dit nog even door. Merel schiet er 2-driepunters achter elkaar in en we gaan rusten met 39-24. In de kleedkamer vertelt Caspert hoe we in de fullcourt-press moeten staan want dit loopt nog niet goed. Verder moeten we vooral doorgaan zoals het gaat. Maar dan toch gaat het weer mis in het derde kwart.

De aanval loopt slecht en dit proberen we op allerlei manieren zelf op te lossen. Er worden verkeerde keuzes gemaakt waardoor de tegenstander er op los kan scoren. Hoofddorp weet terug te komen tot 5 punten verschil binnen 2 minuten. We verliezen dit kwart met 1 punt, waardoor het na drie kwarten 57-45 staat.

Het vierde kwart herpakken we onszelf en na een maand zonder overwinningen hebben we weer iets te vieren: eindstand 71-54.

Dan nog de punten:

Sanne: 23

Merel: 13

Geertje/Esther: 8

Ilsje/Ashley: 5

Lisa: 4

Simone: 3

Inge: 2

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.