Dames 1 verliest tijdens seizoensopening

Afgelopen zondag speelde Dames 1 haar eerste oefenwedstrijd tijdens de seizoensopening van Springfield. Grasshoppers dames 2, dat dit jaar in de promotiedivisie uitkomt, was de tegenstander. Een team met jonge meiden, terwijl de gemiddelde leeftijd bij ons de 30 bijna aantikt.

We hebben slechts 9 minuten inlooptijd, dus slaan het schieten, verdedigend voetenwerk en vrije worpen over. Wel maken we een nieuwe teamfoto, inclusief nieuwe tenues en sponsoren. Marijn Steenbergen van Fleets, Otto Klok van Munch en Caspert van Mierlo van Fysioos… thanks a million!

Springfield Dames 1 met sponsoren, seizoen 2019-2020

We spelen een goede eerste helft. Ondanks dat sommigen er pas één training op hebben zitten, weten we elkaar goed te vinden. De spelletjes zitten er aardig in en aan onze defense ligt het niet. We werken hard, pakken zowel aanvallende als verdedigende rebounds en lopen heerlijke fastbreaks. Ondanks het leeftijdsverschil lijkt Grasshoppers ons tempo niet bij te kunnen houden. We gaan rusten met 10 punten voorsprong.

In de rust mogen alle jeugdleden die ons aan het supporten zijn meedoen met de shoot-out. Er worden 2 gouden ballen gewonnen. Super leuk om zoveel toekomstige heren- en dames 1 speelsters fanatiek te zien. Dames 1 hoopt dat jullie ons de rest van het seizoen ook zo goed komen aanmoedigen!

De tweede helft zetten we aardig door. Toch merken we dat onze conditie nog niet is zoals deze hoort te zijn. We verslappen een paar keer, waardoor we schoten tegen krijgen en zelf de bal vaker verliezen. We wisselen door om iedereen evenveel speeltijd te geven en in het wedstrijdritme te komen. Helaas eindigen we rommelig waardoor we met 7 punten verliezen.

Al met al zeker geen slechte eerste pot. De coach is tevreden, ondanks dat we toch liever gewonnen hadden. Genoeg trainingsinput voor de komende weken.

Aanstaande zondag spelen we onze volgende oefenwedstrijd: om 19.30 uur tegen Batouwe u20, thuis in de Run. Zien we jullie dan?!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.