Dames 2 en de vloek van de verjaardagsfeestjes

Er was eens…

…een blond meisje uit een land hier ver, ver vandaan (Drunen). Ze werkte in het sprookjesbos waar ze urenlang naar de leuke muziek van de efteling radio luisterde en genoot van het enthousiasme van de sprookjesfiguren. Stiekem droomde ze ervan om het sprookjesbos te verruilen voor de gevaarlijke Sporthal de Run. 3x per week reisde ze daarom af naar het Balkumse paradijs om samen met haar mede avonturiers het basketbalavontuur aan te gaan.

Op een dag was het tijd om ten strijde te trekken tegen de reuzen uit het West Brabantse land. Aukje en de 11 dwergen deden hun uiterste best om het basketbalgevecht te winnen. Ondanks heel erg veel domme en onnozele acties bleven de Balkumse avonturiers nog lang in de race voor de winst. Vooral Evy gooide haar magische krachten in de strijd in de eerste helft en gooide er heel wat balletjes in. De 12 avonturiers probeerden de 6 reuzen moe te maken door er een man to man press tegenaan te gooien, maar toen sloeg het noodlot toe: de vloek van de verjaardagsfeestjes trad in werking. Het is namelijk zo dat de avonturiers altijd verliezen als ze na de strijd een feestje hebben gepland. Caspert probeerde nog even om de grote boze wolf uit te hangen om de avonturiers op te peppen, maar alle magische krachten waren al verbruikt. Ze kregen het niet voor elkaar om de kleine zeemeermin te stoppen, dus die scoorde gewoon even 37 punten in haar eentje. De Balkumse avonturiers trokken zich verslagen terug na een nederlaag van 54-68.

Aukje en Sam hadden zo veel haast om te gaan feesten dat Aukje haar schoenen vergat (je zou zeggen dat die niet te missen zijn) en Sam de moderegels van het sprookjesbos overtrad door met sportsokken, een spijkerrokje en een lange jas de wijde wereld in te trekken. Een aantal andere avonturiers probeerden zich ook snel over de nederlaag heen te zetten en vierden de verjaardag van Isa met een paar drankjes.

Dinsdag volgde er een goed gesprek over hoe dit had kunnen gebeuren en de avonturiers besloten weer dapper verder te trainen om in de aankomende wedstrijden de winst wel binnen te slepen. Met veel positieve stimulatie en af en toe een beetje frustratie afreageren (nieuw geaccepteerd scheldwoord: schweinhund) hopen ze op een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’.

Alle prinsen en prinsessen zijn welkom om de avonturiers aan te moedigen a.s. zaterdag 12 okt om 15.15 in Bakel

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.