Dames 2 heeft de kip in de marinade

Onze laatste wedstrijd spelen we in het verre Hoensbroek, himmel in Limboland. Op de heenweg genieten we uiteraard van de briljante dames 2 afspeellijst, en zo stomen we ons klaar voor de wedstrijd. Eenmaal in Limboland aangekomen wanen we onszelf in een heus skigebied, tussen de heuvels en SNEEUW. Moet niet gekker worden. In de kleedkamer is het echter een tropisch oord, dus de eerste autisten beginnen alweer te fladderen door deze hevige weersverandering. We besluiten dus maar om alvast een half uur eerder te gaan warmlopen, omdat ze in de zaal wel een fatsoenlijke temperatuur kunnen hanteren.

We starten met Aukje, Li, Hanne, Rowie en Ellen; en we schrikken een beetje van het niveau van de tegenstander. Er wordt ons vooraf nog verteld dat we te maken krijgen met een oud-college-speelster uit Amerika, maar hadden niet echt ingecalculeerd dat ook al die andere meiden alle schoten raak knallen. Zelf gooien we weer eens te veel ballen weg, waardoor ook de coach aan het fladderen is. In het eerste kwart weten we de achterstand wel beperkt te houden, maar in het tweede kwart laten we het compleet afweten. We gaan rusten met een forse achterstand van 19 punten.

Opdracht: de schoten eruit houden en keihard verdedigen. Dit lijkt niet helemaal te lukken, en de achterstand is al snel 25 punten. Nieuwe tactiek: pressen en vol in de passline. Dit lijkt te werken, en langzaam maar zeker komen we weer terug. De wedstrijd duurde helaas net niet lang genoeg, maar we weten de achterstand nog wel terug te brengen tot 8 punten. Zo sportief als we zijn, gunnen we de nummer 9 wel haar afscheid, en de overwinning is duidelijk voor Tracks. Samenvattend: te laat wakker geworden, maar wel een goede tweede helft gespeeld. 

We hebben wel nog een dilemma. Wie kan ons helpen?! Op een ordinaire vrijdagtraining hebben we weer eens een heftig vraagstuk bedacht. Wie heeft antwoord op de vraag of mensen met een donkere huidskleur ook blauwe plekken kunnen krijgen? Of krijgen de ‘blauwe’ plekken dan een andere kleur?

Als afsluiter gaan we lekker genieten van de kookkunsten van Laura, en daarmee uiteraard van kip in marinade!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.