Dames 2 helpt tegenstander overeind

Om goed voorbereid aan de wedstrijd te beginnen, had coach Caspert een waardige vervanger gevonden voor de vrijdag training. Tim durfde het aan om ons goed voor te bereiden op de wedstrijd. Hij kreeg de opdracht mee om ons niet te hard te laten trainen, maar Tim was van mening: De tegenstander past niet meer op het plaatje, dus dat is onzin om niet hard te trainen! Sam vond dat Tim met zijn Duitse fluitje en zijn stopwatch leek op een gymdocent uit de jaren 70, maar gelukkig voor Sam was de stopwatch dit keer niet bedoeld om ons de coopertest/shuttle run test te laten lopen.

Over op de wedstrijd, want aan de voorbereiding kan het niet liggen! We begonnen aan de wedstrijd met 8 speelsters en gingen gelijk fanatiek van start met een press. Het eerste obstakel hadden we al overwonnen: namelijk de trap naar onze kleedkamer! Eenmaal warmgelopen begonnen wij aan de wedstrijd met: Evy, Fenna, Isa, Jolijn en Hanne. Helaas moeten wij onze reus Aukje missen en was ik de sjaak om de jumpbal te nemen. Voor het eerst (denk ik) dit seizoen is het ons gelukt om de bal te tikken, een dribbel te maken en een lay-up te scoren vanuit de jumpbal, de toon is gezet! Het eerste kwart leek voor de tegenstander een klein beetje op bowlen, helaas voor hen waren zij de kegels in het spel. Zo lief als wij zijn offeren wij een aantal speelsters op om de tegenstander overeind te helpen, terwijl iemand anders zichzelf had opgeofferd om helemaal naar de andere kant te dribbelen voor een lay-up. Eindstand van het kwart: 8-24.

Het tweede kwart gingen wij verder waar wij het eerste kwart geëindigd waren: veel scoren en fastbreaks lopen! Helaas kreeg Karlijn dit kwart twee keer de bal op haar duim, waardoor Karlijn helaas de wedstrijd niet kon uitspelen. Karlijn kwam wel tot de conclusie dat je je duim stiekem toch veel gebruikt, maar gelukkig was Ellen zo lief om na het douchen Karlijn aan te kleden! Eindstand tweede kwart: 15-51.

In de rust hebben wij wat geschoten en het werd ons soms nog wel lastig gemaakt met wat extra verdediging op het veld, maar dat hield ons niet tegen. Michiel had zijn best gedaan om een salade te maken voor Karlijn, maar Karlijn had meer zin in friet en toen was Evy zo lief om de salade van Michiel te proeven.

Het derde kwart begon met een klein obstakel op het veld, maar ook hij kon ons niet van de wijs brengen en wij bleven lekker scoren. De vermoeidheid kwam wel steeds meer in de benen, dus werd besloten om het pressen even te stoppen. Caspert nam time-outs om ons wat rust te geven, hij had weinig woorden tijdens de time-outs. Evy dacht: een time-out is om te rusten, dus blijf lekker zitten allemaal. Het doel van deze time-out werd later op het veld staan dan de tegenstander, maar Isa kon dit niet aan. Ze begon te fladderen en de tegenstander maakte een schijnbeweging, wij dachten nu gaan ze het veld op, maar helaas wij waren nog steeds als eerst. Poging mislukt! Voor rust was Wildcats in een zone gaan staan en de rest van de wedstrijd heeft Wildcats dit volgehouden. Wij hebben vaak moeite met een zone, maar deze wedstrijd niet! De ene na de andere fastbreak bleven wij lopen en het derde kwart werd ook weer ruim gewonnen.  Met een 31-70 tussenstand gingen wij het vierde kwart in. 

Tja het vierde kwart… Ergens in de wedstrijd kakken wij vaak in en dat was dit keer in het vierde kwart. Zo flitsend als de andere kwarten waren, zo tegenovergesteld was dit kwart. Dit kwart hadden wij ook wat last van overstekend wild. De winst van dit kwart ging naar Wildcats, maar gelukkig hadden wij een buffer opgebouwd. Eindstand: 48-79.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.