Dames 2 is weer los!

Jajaja, uw favoriete Springfield-team is weer losgelaten op het basketbalveld. Nu hoor ik u denken, waarom nu al een verslagje? Nou, omdat wij het een briljant idee vonden om na 1 hele training al meteen een oefenwedstrijd te spelen. En ik zal u vertellen, dat pakte nog niet eens zo slecht uit.

Dit jaar mogen jullie komen genieten van de basketbalkunsten van Ashley, Aukje, Ellen, Evy, Fenna, Hanne, Isa, Jolijn, Karlijn, Laura en Li, en daarnaast de coachkunsten van Caspert. Na een lesje ‘hoe bedien ik mijn ruitenwissers’ en ‘hoe trek ik mijn sportbroek aan zonder dat deze tussen mijn bilnaad zit’, zijn we klaar voor de ultieme conditietest.

We starten verrassend goed aan de wedstrijd. Conditie lijkt nog helemaal geen punt te zijn, en we besluiten de snelheid (overmoedig?) er goed in te houden. Dit leidt dan ook tot een aantal goed uitgespeelde fast-breaks. Uiteraard is er nog ruimte voor verbetering als we het hebben over de passing en afronding, maar hé, 1 training en een nieuw samengesteld team, komt wel goed.

We houden het tempo helaas niet de hele wedstrijd vol. De vermoeidheid slaat toe, en we beginnen onrustiger te spelen. In plaats van rust pakken in de aanval door veel door te passen, willen we te veel en te snel. We krijgen flink wat balverlies te verwerken, en het lijkt erop dat Pendragon het team is met de betere conditie. Een beetje hilarisch om te zien is het eigenlijk wel, want normaal gesproken wil niemand graag wisselen, maar we hebben menig kreet van opluchting gehoord op het moment dat er iemand een wissel kreeg.

De hele wedstrijd hebben we een paar puntjes voor gestaan, maar professioneel als wij zijn, weten wij het altijd weer spannend te maken. Alles voor het publiek, laten we het daar op houden. Met nog 12 seconden op de klok staat het 70-70. Caspert heeft gelukkig een briljant plan, maar ja, dat zegt nog niks over de uitvoering. Gelukkig weet Evy de bal lang genoeg levend te houden en krijgen we een actie naar de ring. Centert Aukje stapt perfect in en zo geschiedde: de eerste overwinning in de laatste seconden is een feit. Kunnen we maar vast gehad hebben, toch?

Wel zitten we nog met een groot probleem. Iets wat ons al de hele zomervakantie dwars zit. We komen er maar niet uit, en zijn inmiddels een beetje hopeloos. Waar moeten we toch beginnen? Daarom hebben wij besloten een kijkersvraag uit te zetten. Dus, lieve mensen, help ons met dit heftige dilemma! WAT WORDT ONZE NIEUWE YELL?

Suggesties kunt u doorgeven aan de coach of spelers, of ga voor meer informatie naar www.damestweeweetergeenraadmee.nl.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.