Dames 2 is weer lossss

Zaterdag 21 september was het weer zo ver. De eerste competitiewedstrijd van Dames 2 stond gepland. Natuurlijk hebben de speelsters van dames 2 van alles meegemaakt in de zomer. Zo heeft de een gestreden om het winkelmandje te mogen dragen tijdens het boodschappen doen met haar vriend, terwijl de andere poepiebruin terug kwam uit Frankrijk. De ene is geschokt als haar vriend de deur voor haar open houdt, en de andere heeft een frans toilet in haar huis.  Twee speelsters hebben gezwommen voor het goede doel, terwijl de andere 18 km zichzelf helemaal kapot heeft gerend tijdens Mudmasters.

Daarnaast is ons eerste teamuitje alweer in de planning. Ondanks dat een paar speelsters gedwongen mee moeten, hebben we er enorm veel zin in om naar de Chippendales te gaan. Met name Fenna die een plaatsje op de voorste rij zal confisqueren zodat ze niet naar het gejoel van Evy hoeft te luisteren, kuch.

Maargoed, de wedstrijd. Om 19.15 moest Dames 2 haar eerste competitiewedstrijd aftrappen tegen Wildcats. Met 10 man sterk, zijn we er helemaal klaar voor. We trappen de wedstrijd af met Rowie, Fenna, Evy, Hanne en Jolijn. In het begin gaat het nog een beetje moeizaam. Met een paar acties scoren we wat punten, maar daartegenover krijgen we ook wat drietjes om onze oren. We eindigen het eerste kwart met twee puntjes voorsprong (18-16).

In het tweede kwart krijgen we de smaak te pakken, Sam en Ellen staan lekker te schieten en Evy heeft mooie acties. Daarnaast begint onze press zijn vruchten af te werpen en halen we daar veel fast breaks uit. We eindigen dit kwart met een flinke voorsprong (50-29) en vanaf dat moment zijn de remmen los.

Het derde en vierde kwart blijven we hard werken. Rowie heeft een paar lekkere acties en Laura heeft ook haar schotje gevonden. De scores blijven oplopen en de doelstelling is geworden om de 100 punten te halen. Natuurlijk is er lang geleden een afspraak gemaakt, dat wanneer we de 100 halen, degene die het punt scoort de volgende training een taart moet meenemen. En jaja, je raadt het al, Evy is de gelukkige. De wedstrijd eindigt met 102 – 46.

Het was een goede wedstrijd, waar iedereen er lekker in zat. Later in de kantine bespreken we dit nog even na, maar zijn we vooral alweer bezig met de tips van Hilda over hoe Evy het beste haar mon chou taart kan afwerken met vers fruit i.p.v. blik. We zullen zien dinsdag hoe goed Evy heeft geluisterd.

Onze eerstvolgende wedstrijd is een uitwedstrijd tegen Lieshout op 28 september. Wish us Luck!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.