Dames 2 legt een goede bodem

Afgelopen zaterdagavond mochten we afreizen naar het altijd prachtige Bergen op Zoom. We hadden echt briljante plannen voor het avondeten. In het verleden is al regelmatig gebleken dat wij erg slecht gaan op McDonald’s voor een wedstrijd, dus we dachten het deze keer beter aan te pakken. Happy Italy leek ons een beter idee, want ja, al dat Italiaanse eten is natuurlijk een stuk gezonder. Wij dus leuk naar de Happy Italy in Breda, wat blijkt, knetter lange rij. Daar hebben we natuurlijk geen zin in en al helemaal geen tijd voor. Worden we toch ineens aangekeken door die grote gele M, want die pleuren ze natuurlijk recht naast de Happy Italy neer. Puntje bij paaltje zitten wij dus voor de wedstrijd gewoon weer lekker bij de Mac te schransen. Hopen op een goede afloop dan maar.

De hamburgers lijken zijn werk al goed te doen, want we starten de wedstrijd behoorlijk belabberd. We hebben erg veel balverlies, waardoor de eerste 5 minuten erg rommelig verlopen. Daarna weten we het langzaam maar zeker beter op te pakken. We zijn erg dedicated in de press, en weten daar veel steals uit te pakken. Daarnaast krijgen we grip op de zone-verdediging, en weten we door een tactische zet van Caspert tot een paar makkelijke scores te komen. Giants besluit daarom weer over te stappen op man-to-man, waardoor wij weer heerlijk in onze eigen aanval kunnen komen. Na het eerste kwart was het dus bewonderenswaardig dat we na alle turnovers toch nog een voorsprong van 1 punt pakken, en met de rust hebben we een iets rustgevendere voorsprong van 6 puntjes.

Waar Aukje ons in de eerste helft scorend in de race heeft gehouden, besluit Jolijn dit in de tweede helft even heerlijk voort te zetten. Onze press staat nog steeds goed, maar ook onze aanval begint goed te lopen. Wij weten elkaar goed te vinden, en met name Jolijn weet het netje dus goed te vinden. Langzaam maar zeker nemen we definitief afstand van Giants, en uiteindelijk weten we deze – op papier – spannende wedstrijd overtuigend genoeg te winnen. We gaan met een eindstand van 59 – 74 weer fijn terug naar Balkum. Heeft de McDonald’s dus toch een keer geholpen.

Scores:

Aukje    24

Jolijn     16

Isa         8

Hanne  8

Karlijn   6

Evy        4

Li           4

Ellen     4

EN WAT BETEKENT DAT: Aukje van der Krabben heeft het eerste gratis bord friet van de coach gescoord. Nu dus elke wedstrijd 20+ punten maken, scheelt je wekelijks weer een avondje koken.

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Massaal bestellingen plaatsen bij de Mac

 

En dus massaal en asociaal alle bordjes ingepikt

 

Maar de Mac doet zijn werk, want we zijn mega dedicated in de press!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.