Dames 2 maakt het wéér spannend

Afgelopen weekend stond de tweede oefenwedstrijd op het programma. Dit keer mochten we afreizen naar Oost-Souburg voor een wedstrijd tegen Vlissingen(DIE IN DE 2e DIVISIE SPELEN). Terwijl sommigen hun kater van het zeskampfeest nog voelden, “genoten” anderen van de zoete klanken van Ellens muzieksmaak: Carnavalskrakers… hoe fouter hoe beter.

Tijdens het schieten blijkt dat meedoen aan de zeskamp, de dag voor een wedstrijd, toch niet de beste tactiek is. Maar na een paar mooie air-ballen beginnen de spieren los te komen en kunnen we starten met de warming up. Tel daar een positieve speech van de coach bij op en je hebt een team wat er voor gaat om te winnen.

Aukje weet de sprongbal te bemachtigen, maar helaas lukt het ons niet om daar een score uit te pakken. Gelijk vanaf de start staan we fanatiek te verdedigen, maar moeten we er aanvallend nog een beetje inkomen. In het tweede kwart gaat het al een stuk beter en weten we de ring vaker te vinden. Helaas zijn zij deze helft sterker en gaan we de rust in met een 41-28 achterstand.

In de pauze horen we dat we meer moeten “bitchen”. Voor de oude garde van dames 2 is dit niet nieuw. Tim heeft het ook jaren geprobeerd aan te leren, dat blijkt niet zo makkelijk voor ons lieve meiden. Hopelijk weten de nieuwe meiden hier meer raad mee.

Na de rust zijn wij het sterkere team en langzaam maar zeker kruipen we dichterbij. Het 3e kwart is voor ons en ook het 4e kwart weten wij meer te scoren dan zij. In de laatste seconde weet Fenna de gelijkmaker er in te gooien nadat we de hele wedstrijd achter stonden. Dat betekent verlenging. Ook deze laatste 5 minuten weten we het spannend te houden. Fouten binnen de driepunters lijn waarvoor de tegenstander wel 3 vrije worpen krijgt. De klok die niet aan gaat in de laatste 2 seconde. Uiteindelijk lukt het ons toch om de overwinning binnen te slepen!

Eindstand: 77-79 in ons voordeel.

Als deze we-winnen-alles-met-2-punten-trend doorzet; worden onze harten wel heel snel heel oud dit seizoen. 5 jaar per wedstrijd erbij, 16 wedstrijden in dit seizoen….. reken maar uit.

Op de terugweg komen we erachter dat sommige speelsters een wat unieke manier van Engels spreken hebben. Zo is een washand een washhand en een dobbelsteen een dubbelstone. Verder blijkt dat 3 liter water tijdens een wedstrijd er voor zorgt dat we op de terugweg een noodstop moeten maken. En dat het erg lastig is om in één keer de goede weg terug te vinden. Maar om half 10 zijn we allemaal weer thuis en kunnen we met trots terugkijken op onze prestatie.

Aanstaande zaterdag zijn wij tijdens de seizoensopening op 19:15 te bewonderen in de Run voor onze eerste thuiswedstrijd . We spelen tegen Tantalus en kunnen jullie aanmoediging goed gebruiken, tot dan!!!

We pakken het professioneel aan dit jaar, Dames 2 heeft zelfs een Facebook pagina: https://www.facebook.com/Springfield-dames-2-1955778321385135/?ref=br_tf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.