Dames 2 onderuit tegen Yellow Sox

Afgelopen zondag 1 maart stond voor ons de wedstrijd tegen Yellow Sox op het programma. 2 Weken daarvoor blies storm Ciara de wedstrijd af, en dat gaf ons de gelegenheid om al het carnavalszweet er nog lekker even uit te dampen tijdens deze inhaalwedstrijd. Over carnaval gesproken, het Veurfist bij d’n coach is weer lekker ouderwets uit de hand gelopen. De foute fitness-girls stonden paraat, de dienbladen met shots vlogen ons om de oren en het was toch moeilijk om het verschil te zien tussen een borrelnootje en een kauwgombal van Fenna.

Maar goed, terug naar de orde van de dag. Uit bij Yellow Sox speelden we een dijk van een wedstrijd, die we uiteindelijk overtuigend hebben gewonnen. Dat neemt niet weg dat de meiden van de orde van de gele sokken een goed potje basketbal kunnen spelen en dat we het nog wel eens moeilijk konden krijgen. Dat laatste wordt al vrij snel duidelijk. We komen wat langzaam op gang en de tegenstander krijgt wat makkelijke scores uit onze press. Met wat pijn en moeite weten we er nog wat scores uit te frotten, maar geheel vlekkeloos gaat het niet.

In het tweede kwart heeft Yellow Sox de overhand, en inmiddels kijken we aan tegen een achterstand van 9 punten. Gelukkig zijn daar Li en Fenna die het ene na het andere schot erin knallen, en hiermee zetten we onze achterstand binnen 3 minuten om naar een voorsprong van 2 punten. Back in the game!

Zo snel als we terug zijn gekomen, zo snel takelt het ook weer af. Eind tweede kwart en begin derde kwart kantelt de wedstrijd weer helemaal, en we hebben het erg moeilijk. Onze voorsprong verdwijnt als sneeuw voor de zon en zo staan we ineens weer 16 punten achter. In het vierde kwart zijn we weer de bovenliggende partij, maar dat komt helaas te laat. We weten de achterstand nog wel te verkleinen, maar verliezen de wedstrijd met 62 – 69.

Vanavond om 20.00 uur spelen we weer een thuiswedstrijd, en dit keer tegen Pendragon. Ook dat belooft een spannende pot te worden, dus komt dat zien!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.