Dames 2 toont haar ware gezicht

Als een goede uitvoering altijd vooraf wordt gegaan door een slechte generale, is hiermee direct de nederlaag van vorige week tegen Den Dungen verklaard.
En meer woorden verdiende deze derby ook niet; er was sprake van een totale offday.
Dit weekend stond daardoor nog wat meer druk op de thuiswedstrijd tegen Vido. Een onvervalste ‘do or die’ wedstrijd waarbij de winnaar nog mag hopen op de titel en de verliezer min of meer klaar is met het seizoen.

We starten de wedstrijd met Li, Ashley, Isa, Jolijn en Aukje. Het was geen verrassing dat Vido in een 2-3 zone zou gaan staan. Dit deden ze de week ervoor ook in hun wedstrijd tegen Attacus. Daarom was er afgelopen week wat extra aandacht besteed aan de zone-aanval.
Het contrast met de wedstrijd tegen Den Dungen kon niet groter. Het team speelde geweldig in de defense en de bezoekers hadden grote moeite met de druk die op hen werd uitgeoefend.
Er werden ondanks gebrek aan lengte een aantal aanvallende rebounds gepakt, het team maakte veel verdedigende stops en via onze aanvallende transition scoorden we een aantal punten en was vooral Ashley een ware plaag voor onze tegenstander.
In het 2e kwart vindt Ellen haar schot dan eindelijk terug en met 4 schoten op rij helpt ze het team aan een voorsprong van 10 punten bij rust.

In de rust gehamerd op nog 20 minuten focus en energie op het veld brengen. Een paar puntjes op de ‘i’ gezet met betrekking tot de defense en offense. Het was zaak om vooral druk te blijven houden op hun sterke schutters van buiten.

Het 3e kwart hebben we het lastiger. De voorsprong blijft er wel maar het gaat minder vloeiend. In deze fase is het vooral Evy die niet kan missen en met haar schoten blijven we aan de goede kant van de score.
Dan is er nog 1 kwart te gaan. Het begin is duidelijk voor ons en een maximale voorsprong van 14 punten lijkt op dat moment erg comfortabel. Dan volgen er een paar slordige plays aan onze kant en er vallen 2 schoten raak bij Vido. Dan zijn we even de kluts kwijt;  Twee rake schoten na balverliezen en wederom een turnover gevolgd door een driepunter zorgt ineens voor een 57-57 stand. Time out!
Daarin werd verteld dat we vooral terug moeten naar een harde defense en van daar uit proberen weer te gaan basketballen.
Wat volgt, zijn 2 verdedigende stops en met ca 4,5 minuut voor het einde een enorm belangrijke en bevrijdende driepunter van Li. Direct daarna scoren we nog een keer en hebben we weer wat marge.
In de laatste minuut maken we nog een stop en hebben we de bal met nog 10 sec te gaan en 4 punten voor. Door een slordigheid aan onze kant mogen zij nog een keer scoren met een bonus maar die brengt de overwinning niet meer in gevaar.

Dames 2 wint verdiend met 67-66!!!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.