Dames 2 trekt ten strijde tegen Vido

Hallo trouwe fans, hier Dames 2 weer! Dit weekend mochten wij een wedstrijdje spelen tegen Vido Dames 1. Voordat ik het over de wedstrijd ga hebben eerst even een kijkje in de week van een Dames 2 speler.

Maandag:  Ashley en Aukje waren bij Frappant te vinden als echt zanger Kafke groupies. Zij waren hier zeer enthousiast over en ook een aantal anderen van Dames 2 moesten toegeven dat zijn nummertje echt wel te gek is. Dus na zorgvuldige overwegingen hebben we besloten dit toe te voegen aan onze speciale Dames 2 spotify lijst. Voor wie deze hit nog niet kent, dit moet je echt even luisteren: https://www.youtube.com/watch?v=bMakNTGpx2Y

Dinsdag: Trainingstijd. Aangezien uitboxen nog niet fantastisch ging in de vorige wedstrijd, moesten we dat nog even trainen. Er werd een bal in het midden van het veld gelegd met de opdracht: die bal is je vriendje en die willen je teamgenoten afpakken. Uitboxen dus als je hem wil beschermen. Het is maar goed dat dit maar een bal was, want anders zouden er heel wat relaties over zijn..

Woensdag: Fenna is jarig. Gefeliciteerd vrouwke!

Donderdag: We hebben van Caspert huiswerk gekregen, namelijk al onze vrienden uitnodigen om de Dames 2 pagina op facebook te liken. Hierop worden al onze avonturen geplaatst, dus kei interessant! Like de pagina snel, want Caspert heeft ons een rondje beloofd bij 175 likes >> https://www.facebook.com/Springfield-dames-2-1955778321385135/

Vrijdag: Het is weer tijd voor training, maar de opkomst was deze keer helaas een beetje dramatisch. Hoewel je op hakken lopen ook best een zware sport kunt noemen is het toch niet helemaal hetzelfde als basketballen. Dus sorry teamgenoten en Caspert! Gelukkig waren er 5 diehards wel aanwezig, dus de basis voor de wedstrijd was makkelijk bepaald.

Zaterdag: Uiteraard gingen we allemaal vroeg naar bed, want zondagochtend moesten we alweer om 10.15 verzamelen.

Zondag: Er is alweer een dames 2 speelster jarig: Isa! Toegewijd als ze is, is ze gewoon aanwezig bij de wedstrijd, dus wij zingen natuurlijk een verjaardagsliedje voor haar in de vroege ochtend. Dan kunnen we vertrekken naar Veldhoven. Hanne had meer zin in een dagje Antwerpen, dus die nam een andere afslag. Gelukkig is ze toch nog omgedraaid en was iedereen op tijd in de sporthal. Ondanks dat dit Casperts 1e jaar bij Dames 2 is, kennen wij hem toch al best goed. Tijdens het omkleden besluiten we te turven hoe vaak hij gaat zeggen dat we goed moeten uitboxen. Voordat de wedstrijd begonnen was zaten we al op een keer of 10. We houden nog even 1 minuut stilte vanwege het incident in Oss, maar dan gaat de wedstrijd dan toch echt beginnen.

Zoals gezegd starten de diehards Li, Fenna, Isa, Hanne en Laura. Het is te zien dat ze keihard getraind hadden, want ze knallen er gelijk in. De zone press gaat best lekker en kwart 1 eindigt dan ook in 8-17. Daarna gaat het een beetje gelijk op, dus we blijven op voorsprong, maar we beseffen ons heel goed dat het nog lang niet afgelopen is. We laten de press even zitten en proberen onze man gewoon even netjes voor ons te houden. Gelukkig blijven de schoten nog lekker vallen, vooral als ze gewoon lekker hard tegen het bord aan gegooid worden, zelfs vanaf de zijkant. Maarrr Vido is een geduchte tegenstander, dus die komen er steeds beter in. We gooien er in de 2e helft nog even een man-to-man press in en we blijven in het voordeel, maar in het laatste kwart lijkt het tij te keren. Schoten vallen niet meer en zelfs makkelijke scores onder het bord gaan er niet meer in. Aukje is zelfs even vergeten dat de bal van bovenaf in het netje moet in plaats van van onderaf en Isa en Hanne gooien over via het bord in plaats van de bal erin te gooien. Karlijn heeft inmiddels het veld al moeten verlaten met 5 fouten en ook van Laura’s talenten kunnen we niet meer gebruik maken want die moet helaas geblesseerd het veld af. Beterschap Lau! We verliezen dit kwart met 2-9, maar gelukkig hadden we intussen genoeg voorsprong opgebouwd om de wedstrijd toch binnen te slepen. Eindstand: 44-52.

Ondanks dat het einde niet geweldig was, zijn we toch trots dat we het voor elkaar hebben gekregen deze wedstrijd te winnen tegen deze toch wel door ons gevreesde tegenstander. Ons weekend kan dus niet meer stuk. Ondanks dat ze in Veldhoven een wasstraat hebben ipv douches, maken we ook daar het beste van. We zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat we gelijk een perfect systeem ontwikkelen waarin we telkens 1 plaatsje doorschuiven in de wasstraat. Op de terugweg zingen we nog even mee met High School Musical en dan zit de basketbalweek er alweer op. Maar stay tuned voor meer verslagjes van Dames 2! Helaas moeten jullie ons een weekje missen, want we hebben pas op 6 oktober weer een wedstrijd. We spelen tegen Pendragon en dit is onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen dus noteer alvast in je agenda: 6 okt, 16.15, Dames 2 aanmoedigen in de Run.

De scores:

Isa 13

Fenna 10

Hanne, Aukje, Evy, Laura, Ellen, Jolijn 4 (ons lievelingsgetal)

Karlijn 3

Li 2

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.