Drie op een rij voor Heren Bier dankzij talenknobbel

Het is ieder jaar weer even spannend, hoe zou Heren Bier uit de startblokken komen na de carnaval? In plaats van een training werd er een week lang flink geoefend in Club the gold Lion. Prins Ruud d’n uurste (jaja, volgend jaar gaat ie ’t worden, dat weet ik zeker!) ging als een trein van start, wellicht omdat hij anders het haringhappen zou missen. Even zo bijzonder was dat Matthijs niet één, maar twee keer de jumpbal wist te winnen. De mannen van Waldric hadden blijkbaar wat meer last van een kater, want we winnen vrij ruim met 72-47. De Heren Bier leden die de carnaval in de Gouwe hebben gemist, u dient ten minste vijfendertig euro te doneren aan de boetepot oftewel de Puuuhp, anders zijn de gevolgen voor uw eigen rekening tijdens het teamweekend.

Na een gecombineerde training met het tweede, om alvast even te wennen, was het tijd voor een uitwedstrijd op de zondagmiddag, ons favoriete tijdstip. Zoals elke week voor een wedstrijd inventariseert heren bier of ze wederom genoeg deelnemers heeft om weet een top partij basketbal neer te zetten. Elke keer weer is dit erg spannend omdat er altijd wel mensen zijn met andere verplichtingen zoals; het schilderen van snelwegen, kinderen vermaken die helaas nog te jong zijn om ze als excuus te gebruiken om je lego van zolder te halen of weekendjes weg gaan terwijl je eigenlijk nu al weet dat die in het niets gaat vallen vergeleken het heren bier weekend. Na 5 stemrondes en 4 hertellingen komen we toch op 7 fitte en afgetrainde atleten die klaar staan voor de strijd. Zo is ook Sam weer van de partij die met carnaval zoveel heimwee naar Brabant heeft gekregen niet meer terug is gegaan naar de bijbelbelt. Even belangrijk om te melden, het was onze eerste wedstrijd dit seizoen zonder bankspelers en zonder recreanten! Met 7(!) man sterk vertrokken we in de vroege ochtenddouw richting het mooie landschap van de gemeente Heusden. Bavel wilde niet komen kijken, want hij vond het te ver weg… Het nivo van de vierde klassen kan eigenlijk al omschreven worden door de jump. Vlijmen gooit wint de jump helaas voor de springert is er niemand in staat de bal ook werkelijk te vangen en rolt over de zijlijn. Gelijk balbezit voor Springfield dus. Tevens was de tafel van mening dat vlijmen de jump wel echt gewonnen had en Springfield kreeg de pijl ook nog eens mee. In het begin hebben we het nog redelijk moeilijk tegen hun verdediging. Door het gebrek aan lange mannen heeft Ruud zijn territorium uitgebreid van Ruud z’n plekje naar Ruud z’n rechterzijde wat tot een aantal scorers leid aangezien de statische center die hem verdedigt dit duidelijk niet gewend is. Verder vallen de schoten van de forwards redelijk goed wat het spelletje een stuk makkelijker maakt. Helaas maakt de tegenstander ook redelijk wat punten met hun lange mannen waardoor ze nooit ver achter raken en het spannend blijft. De scheidrechters fluiten niet heel sterk en ieder gaat hier op z’n eigen manier mee om. De ene gaat lopen klagen de ander gaat meer voor de steal aangezien het vandaag toch toegestaan is om op de handen te tikken en weer andere gooien mensen van 120 kg 3 meter door het veld heen. Aangezien de wedstrijd nog lang niet in de zak was probeert coach en aanvoerder de nodige aanpassingen zodat we verder weg kunnen lopen. Zo stappen we over van “ein zwei drei Warsteiner” naar “une deux trois La Chouffe” en zelf “uno dos tres cerveza” en het klassieke “een twee drie bier” komt tevoorschijn. Dit werpt z’n vruchten af en we stijgen naar een voorsprong van 15 punten waardoor we de laatste minuten rustig kunnen uitspelen. Vlijmen gooit er nog wat dreiers in maar gelukkig lopen maxime en Jelmers nog wat fast breaks wat uit loopt op een overwinning. Wat alweer de derde op rij is!

Punten
Maxim: 16
Jelmer: 13
Ruud: 10
Sam: 9
Freek: 9
Matthijs: 3
Koen: heel vaak bijna gescoord
Ivo: 6 vakken gevuld
Sander: zijn schouder heel de dag niet uit de kom geschoten
Glen: een deel van het wedstrijdverslag geschreven
Jorn: 4 parkeerboetes uitgedeeld

Wegens AVG redenen en de verloren toestemmingsformulieren zijn de foto’s onherkenbaar gemaakt, maar eigenlijk is dat ook beter omdat deze anders niet door de uploadfilter zou komen……

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.