Eerste competitie wedstrijd Dames 1

Geschreven door Simone

Op zaterdag 22 september hebben wij onze eerste competitie wedstrijd gespeeld. Helaas waren wij niet helemaal compleet maar toch mochten wij met 10 dames en een nieuwe coach aantreden. Onze eerste wedstrijd spelen wij tegen EBBC.

Het eerste kwart was dramatisch en daar willen we dan ook niet teveel over kwijt. We zijn niet scherp en EBBC maakt hier goed gebruik van. Het eerste kwart eindigt dan ook met 6-24.

Het tweede kwart beginnen we ook niet ijzersterk, maar we komen wel meer in de goede flow en hierdoor komen we tot betere aanvallen. Geert maakt de eerste scores in het kwart en Ilse zorgt voor een fellere verdediging, hier gaat de rest van het team goed in mee. We verdedigen harder waardoor de druk wordt opgevoerd. Jolien laat haar beste centermoves zien en Ashley en Stephanie knallen er een paar puntjes in. We lijken eindelijk in de wedstrijd te zitten, maar we hebben nog veel goed te maken en EBBC blijft tot scores komen. Ruststand: 25-41.

Het derde kwart beginnen we met een steal van Geertje waardoor ze een vrije lay up heeft en een score maakt. De toon is hiermee gezet. We zijn klaar om nog harder te werken en nog harder aan te vallen. Er is veel snelheid in de aanval en dit gaat ons goed af. We blijven de basket goed aanvallen waardoor iedereen tot scores komt. We komen steeds verder terug en Ashley kan de basket goed vinden. Het derde kwart eindigen we met een stand van 50-57.

Het laatste kwart weten we dat we moeten aanpoten om te kunnen winnen. Toch komt EBBC tot meerdere scores waardoor we weer verder achter komen. Een Time-out volgt waardoor we weer op scherp staan. Onze vrije worpen vallen beter en we vallen de basket beter aan waardoor we terug komen tot een verschil van 4 punten. Omdat we foutenlast hebben komt EBBC elke keer aan de vrije worplijn te staan en hierdoor lopen ze uit en eindigen we de wedstrijd met 62-71.

Punten:
Ashley 20
Jolien 10
Lisa & Stephanie 7
Simone 6
Geertje 5
Ilse 4
Esther 3
Isa & Aukje –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.