Heren bal uit de jus met mayo

Zaterdag 7 december 2019. Eer een mooie grijze dag voor een legendarische pot (basket)bal uit de jus. We komen met 9 man en Timo opdraven. Mart had speciaal voor vandaag zijn geluk sokken aangetrokken dus dat belooft heel wat! Voor de wedstrijd start weet Matthijs zich al te blesseren tijdens een driedubbele flikflak lay-up waarbij hij in de lucht zwoel naar al het publiek keek. Hij nam zich voor om dan maar het zooitje ongeregeld te voorzien van adviezen en positieve oneliners.
We weten in de eerste minuut op gelijke hoogte te komen met de schutters van Roosendaal. Daarna lijkt de tegenstander steeds verder uit te lopen. Mart heeft hiervoor wel een verklaring. “Dit heeft geen zin. Wij scoren elke keer 2 punten, maar krijgen 3 punten tegen.”. Erik kijkt even moeilijk vanaf de bank. Freek legt hem uit dat 3 meer is dan 2 en we daardoor steeds weer 1 punt verder achter komen te staan(reken dit thuis nog maar even goed na).

Pistol piet slingert er ook nog een dreier in vanaf de tweepunterslijn die voor drie telt. Dit lijkt heel knap te zijn, maar Mart weet dit te overtreffen met zijn and-1. Springt naar de basket, wordt naar beneden gehakt, land op de grond en strikt zijn veter waarna hij de bal er in gooit.

Met nog één minuut te spelen besluit Freek de wedstrijd op slot te gooien en stopt de bal achter slot en grendel in de ballenkar om verdere schade te beperken.

Lang verhaal kort. Nieuw in de kantine is de gehakbal uit de jus met mayo. Over de vorm was wat discussie, maar dat hij smaakte was zeker.

Oowja de stand: 63-80 in het nadeel van Heren bal Mart en piet: 33 punten
Ruud en Jelmer: 19 punten
Freek en Timo: 4 punten en 30 fouten
Glen en Matthijs: 6 bier en 2 ballen uit de jus met Mayo
Erik en Dennis: Hebben elkaar ingezeept onder de douche

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.