Heren Bier op vrijdagreizen naar wereldsteden

De verste uitwedstrijd van het seizoen stond voor de deur. Vrijdagavond 21:00 uur, ergens onder de rook van Standaarbuiten en Frans Bauer, mocht Heren Bier aantreden tegen een mede degradatiekandidaat. Speciaal voor deze wedstrijd hadden we, geheel uit bijzonder noodzaak, extra spelers geregeld uit mannen U20. Het is af en toe ook best lastig als heel de vereniging uit speelt op de vrijdag.

Bas (die een dreier gooide ter waarde van 6 punten), Sjoerd (die volgens Mathijs toch echt Sven heet) en ReboundHarm waren bereid om voor een pilske mee te rijden naar het zonnige Oudenbosch. Coach Tieske, die zijn ribben eerder deze maand brak tijdens een andere uitwedstrijd had nog twee recreanten gerekruteerd in de vorm van Teun en Gijs.

Voor dat we de sombere sporthal bereikten ging het uiteraard al weer mis, Lumière vocht zijn Puntomobiel op twee wielen door de bocht dankzij het vakkundig navigatie-advies van Gijsbert, die graag op zijn route diverse op- en afritten van dichtbij wil bekijken. Deze manoeuvre werd opgemerkt door Teun, die eerst moest lachen en er daarna toch maar voorzichtig achteraan reed. Hij kon ook niet weten dat je een Fiat nooit moet volgen. Terwijl de rest aankwam in Oudenbosch, stond de Puntomobiel in Steenbergen omdat daar ook een sporthal stond, geheel logisch, dat kan iedereen overkomen.

Over de wedstrijd kunnen we niet veel zeggen, aangezien de tablet het begaf. Koen ontnam iemand de poging tot scoren, kreeg daarvoor een onsportieve fout. Freek vroeg in plaats van een uitbal om een fout, kreeg daarvoor een technische fout, tot de rust liep het in ieder geval vrij soepel. Dan maar in een zone, want we hadden een achterstandje goed te maken. Dit lukte, tot 70-70 en nog 6 minuten te spelen. Inmiddels begonnen de Oudenboschen met het vakkundig uitdribbelen van de wedstrijd, want er werd pas gefloten wanneer je iemand naar de vlakte -wierp,  hè toch zonde weer zo’n onsportieve fout. We verliezen de degradatiepot met 70-75. Thuis wonnen we gelukkig met 6 punten. Dus niks aan de hand… er degradeert trouwens toch niemand in deze bijzondere kelderklasse.

Nou dan maar wat positiefs, de douches zaten bij aankomst op slot, dat moest wat beloven. Ja hoor, het was letterlijk Disco dubbel D Douchen. Echter had men niet nagedacht over de natte ruimte, nog minder over de banken in de kleedkamer. Zo ga je de Run nog eens waarderen.

Na een weekske rust en het kijken naar ons Heren Bier lid op de zeverdusplanken was het tijd voor opnieuw een uitwedstrijd op de vrijdag, dit keer OBC! Recreant Jorn was ditmaal de gelukkige, hij mocht ook een keer omrijden (nee het was niet Jelmer, want hij had inmiddels z’n Punto ingeruild tegen een auto zonder mankementen).

We komen sterk op voorsprong, moeten persé 10 minuten rusten, op zich niet erg als je ongeveer 20 punten voor staat. In de rust dacht men vandaag scherp te beginnen aan ’t derde kwart, voordat we ’t weer vakkundig verpesten door de tegenstander weer helemaal terug in de wedstrijd te laten komen. Volgens mij stonden we twee minuten voor einde wedstrijd nog achter, maar uiteindelijk hebben we, met misschien ’n bietje geluk, nog gewonnen ook. Huts!, ik bedoel Bier, volgend jaar weer heren vier?!

Dinsdag maar weer eens trainen, want ons seizoen is nog lang niet over.. Hopelijk de blessures wel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.