Heren Bier x 4

Ut is ffkes geleden, maar als je bovenaan staat moet je toch wel iets van je laten horen…
Heren Bier heeft dit jaar wat extra recreanten. Zelfs met een aantal nieuwe namen (binnen kort meer….). Maar met een aantal lieve gastspelers hebben we al weer wat spannende potjes achter de rug

Verlies na niks (Springfield 78 – 84 Akros)
Eerste wedstrijd van het seizoen, om onze zenuwen te kunnen bedwingen hadden we een aantal gastspelers van Heren 1 en U22. Tegen het grove Akros hadden we veel moeite om ze af te kunnen stoppen. Aan beide kanten werd hard gespeeld, waar wij aan ‘t kortste eind trokken. Dat krijg je met een slechte voorbereiding….

Held van de week: Sjaak Voets met 32 punten

Winst na bruiloft van d’n Baaf (Springfield 84 – 41 Oirschot)
Zaterdag was ‘t zover, fiske van Bavel. Hij had Lisa eindelijk ten huwelijk gevraagd en na een geslaagd vrijgezellenfeestje was ‘t zover, trouwen! Voor ‘t eerst waren we dit seizoen compleet. Strak in ‘t pak werden de goud gele rakkers naar binnen geakkerd op deze romantische avond. Wat een stel fijne mannen zijn ‘t toch en wat zag Bavel er toch goed uit…

De volgende ochtend zette de taxi ons rechtstreeks af bij de sporthal, want we hadden allemaal een taak. Waar Sam en Freek de tegenstanders letterlijk van het veld floten, was Glen iets minder blij met zijn tablet en X14 die 150 punten scoorden.

Daarna mochten wij aan het werk, de vorige avond hadden we gastspeler mr. Pennycott nog gecharterd om ons te ondersteunen. Het begin was wat stroef, maar nadat de stoomlocomotieven na rust waren opgewarmd vlogen we over de mannen van Oirschot heen. Hierbij vermelden we liever niet dat de twee mannen van U22 veruit de meeste punten hebben gemaakt, waar de meeste Heren Bier leden zwalkend het veld over renden.

Held van de week: Kay van Lieshout met 28 punten

Winst na verlenging (Black Eagles 58 – 63 Springfield)
Dit keer zonder invallers gingen we op pad, all the way to Rosmalen. Glen kwam ons hiervoor speciaal halen in Berlicum, want je zou zo maar eens verdwalen. Tegen de oude mannen van Black Eagles was het best lastig om tot scoren te komen, zeker gezien het tempo in de wedstrijd erg laag was. We hobbelen heel de wedstrijd achter Black Eagles aan, totdat er een heftige botsing plaats vond. Koen liep op tegen een betonnen muur waarna hij ter aarde stortte. Gelukkig was redder Glen daar met zijn wijze woorden en kon hij een hersenschudding uitsluiten.

Met nog 11 seconden namen we een time out, we staan 4 punten achter, wat doen we? We gingen voor een out of bounce waarbij Matthijs de bal zou krijgen voor een mooie dreier. Daarna een snelle fout maken en dan zagen we wel weer verder.. Het eerste mislukte al, Ruud kreeg de bal na de out of bounce, maar onze prins knalde de dreiert heerlijk binnen, snoeihard via ‘t bord. Daarna werd de fout snel gemaakt volgens plan. De eerste vloog binnen, tweede mis met een rebound voor Heren Bier. Bal vlug naar Matthijs die snel naar de overkant ging voor een lay up tegen een man of 6. Ja hoor, de gelijkmakerd viel binnen en de scheids keurde hem goed. We trainen zelf ook op het zoemgeluid van de wedstrijdklok, altijd handig, want deze score was ver buiten tijd. De scheids had overigens wel een mooie fluit. De verlenging, die zo’n drie kwartier duurde, mochten we afwerken vanachter de vrijeworplijn. Al snel hadden we de wedstrijd binnen, waarna we wel een lekker pilske verdiend hadden. Winnen uit in Rosmalen, na verlenging, dat had nog geen Springfieldteam ooit eerder gepresteerd.

Held van de week: Matthijs Snoeck met 21 punten

Winst na eerste Heren Bier baby (Springfield 71-69 Vossenberg)
Jaja, de eerste Heren Bier baby is geboren! Koen en Lieke zijn de trotse ouders van hun mooie dochter Jinte. Het eerste Heren Bier jeugdteam is dus al in de maak…
Met 5 man en gastspeler Kay brachten we toch weer een mooi team op de been op deze warme vrijdag avond. De Run was inmiddels getransformeerd tot ijsbaan, maar we dansten lekker over het veld heen. Mooie passes en schoten die binnen vielen.  Na het derde kwart en inmiddels een marge van 10 punten begonnen we na de tweede minuut van het 4e kwart al met het vakkundig uitdribbelen van de wedstrijd. Rustig blijven en vooral geen gekke dingen doen, het ging bijna mis, maar ook deze pot werd met 2 punten binnen geharkt, op z’n duits! lekker.

Held van de week: Jelmer Pel met 22 punten, want zoals Sam altijd zegt: rennen wordt altijd beloond.

Inmiddels staan we gedeeld bovenaan, dinsdag weer hard trainen met onze trainer Timbo. En zo zien we maar, als we iedere week maar weer wat moois meemaken winnen we!

Aan alle meetrainers en gastspeulers, bedankt!

Liefs Heren Bier

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.