Laatste thuiswedstrijd dames 1 in 2e divisie

Aan alles komt een eind. Zo speelt dames 1 op zaterdag 8 april hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de 2e divisie. Na het behalen van onze doelstelling om kampioen te worden, moet de volgende doelstelling nog behaald worden. Ongeslagen kampioen worden. Geertje had genoeg vertrouwen in haar teamgenoten en Caspert had genoeg vertrouwen in de u20 coach Jurgen, zodat hij heren 2 even kampioen kon maken. Met afstudeerstagiaires Sanne en Ashley en stagiaires Li en Robin erbij moest er gewonnen worden van Vlissingen. Met slechts 7 meiden kwamen zij naar Berlicum.

We beginnen de wedstrijd met Ashley, Ilse, Laura, Inge en Sanne. Laura opent de score met een vrije worp, dan valt het even stil en komt Vlissingen op voorsprong (1-4). Gelukkig doen we aan het einde van het eerste kwart wat terug en winnen we het kwart alsnog met 12-10. Het tweede kwart knipperen de dames van Vlissingen even met hun ogen en staat het opeens 25-13. Echt sprankelend is het niet, hoewel Ilse haar tegenstander nog blocked met haar vingertoppen! Wauw! Patsboem! Ze springt een gat in de lucht, om vervolgens overal pijn te hebben. Gelukkig is het vertoonde spel voldoende om te gaan rusten met een voorsprong van 32-18.

De tweede helft gaan we lekker door met niet sprankelend spelen, maar wel voldoende om ook dit kwart winnend af te sluiten. Vlissingen komt niet dichterbij, wij lopen ook niet verder uit. Caspert, inmiddels gedesillusioneerd dat hij heren 2 kampioen kon maken, komt nog even kijken hoe Jurgen het doet. In het vierde kwart laten we nog een aantal mooie aanvallen zien. Vlissingen komt er niet meer aan te pas. 2,5 minuut voor tijd komt er een eind aan de wedstrijd voor de 5 speelsters in het veld, 5 nieuwe erin. Met een applaus en een mooie ingelijste kampioensfoto betekent het niet alleen einde wedstrijd voor Lisa en Ilvie, maar ook einde seizoen en einde carrière in dames 1. Ook voor Laura betekent het voorlopig het einde in dames 1, zij gaat haar kunsten laten zien bij u20 volgend seizoen. Na 2 minuten is de wedstrijd voor de andere 5 ook afgelopen, en hiermee ook de thuiswedstrijden van dit seizoen. Op naar de promotiedivisie!

In de kantine besluiten we nog nog geen einde aan de avond te maken, maar gaan we naar Inge om daar de lievelingshobby (op basketball na) van Ilse uit te oefenen: spelletjes spelen! Tarzan en Magere Hein kwamen nog langs, en later op de avond ook Jeremy en Dop (red: broer van Ashley). Die laatste had geluk dat hij niet nóg verder hoefde te lopen.. Esther bood hem een lift aan in haar invalidenwagen naar Middelrode. Hij blij! En zo kwam er uiteindelijk toch ook een einde aan deze mooie avond. Net zoals er een mooi einde kwam aan de thuiswedstrijden van dames 1. Geen thuiswedstrijd verloren, 789 scores gemaakt en veel plezier gehad. Publiek, bedankt voor jullie komst, en zoals Arjan v/d Wijgert zegt: ‘Dit team verdient volgend jaar echt meer publiek’! Tot dan!

Scores:

Ilvie: 12
Ashley, Inge: 11
Ilse, Esther: 10
Laura, Sanne, Lisa: 5
Li, Robin: 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.