MU22 gaat onderuit tegen Grasshoppers

We mochten weer een wedstrijd spelen, dit keer op vrijdagavond 20.45 in Katwijk. Wat zou je anders willen op je vrijdagavond?… Sjaak was er helaas niet bij, omdat hij met school in Praag was. We vertrokken met 9 man sterk richting Katwijk. Rustig omgekleed en warmgelopen en we begonnen aan de wedstrijd.

We begonnen met Kay, Rik, Merlijn, Sjoerd en Koen. We begonnen sterk en maakten in de eerste minuut al 3 scores waardoor we 0-6 voor kwamen. Helaas werd die voorsprong al snel verspilt en moesten we in de achtervolging. De tegenstander begon aardig te scoren en bij ons liepen de aanvallen niet goed waardoor we al snel op een best flinke achterstand kwamen. We werden een beetje gefrustreerd, waardoor we domme fouten maakten en onder andere een technische en onsportieve fout kregen. We sloten dit kwart af met 21-11 achterstand.

Het tweede kwart begonnen we slapjes. De tegenstander had veel vrije acties en we maakten veel fouten, waardoor we al snel in foutenlast kwamen. De aanvallen van ons begonnen best sterk, maar we namen te snel de schoten waardoor we toch niet dichterbij kwamen. Sterker nog, Grasshoppers liepen flink uit. We gingen de rust in met een stand van 50-20.

In de rust even het kleedlokaal in en een paar strenge woorden van Chris. Daarna gaan we weer warmlopen en beginnen we aan het derde kwart.

Het derde kwart gingen we sterk van start door in de eerste 4 minuten 12 punten dichterbij te komen. De defence staat sterk en de aanvallen gaan soepel en er gaan weliswaar een paar drietjes in van Kay en Rik. We scoren in dit kwart meer punten dan in de hele eerste helft. Daarna beginnen de Grasshoppers ook weer te scoren en komen we toch niet dichterbij aan het eind van het kwart. We sluiten het derde kwart af met 71-41.

Het vierde kwart loopt het allemaal niet meer. We beginnen op elkaar te zeiken zowel in het veld als op de bank. De Grasshoppers lopen fastbreak na fastbreak en breiden de voorsprong nog verder uit. Uiteindelijk verliezen we de wedstrijd met 103-54.

Volgende week vrijdag (15-02-19) spelen we weer tegen de Grasshoppers en weer in Katwijk. We gaan ervoor strijden en we hopen dat we volgende week kunnen laten zien dat we wel kunnen basketballen!

Tot slot nog de scores:

Sjoerd                  14 punten
Kay                       12 punten
Rik                        9 punten
Tim                       6 punten
Koen                    6 punten
Sven Paerels      5 punten
Joris                     2 punten

 

Tags:,

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.