MU22 gaat weer onderuit

Na vorige week met 49 punten verloren te hebben in Katwijk, mochten we deze week alweer op vrijdagavond vertrekken naar Katwijk met 9 man sterk. We kwamen redelijk vroeg aan in de sporthal, dus eerst nog even de kantine in en dan met z’n allen om gaan kleden. Iedereen deed rustig aan en we begonnen rustig aan met warmlopen. Nog ff de kleedkamer in om ff te overleggen en dan gaan!

We starten het eerste kwart met Rik, Kay, Sven Paerels, Sjoerd en Sjaak. We starten heel slap aan de wedstrijd en staan na 1 minuut al 6-0 achter. Daarna spelen we een aantal goede aanvallen en weten terug te komen tot 6-6. Daarna gaan de Grasshoppers weer gas geven en lopen een stuk uit. Met name de verdediging ging niet goed. De tegenstander kon alleen maar vrije driepunters nemen en ze pakten elke rebound waardoor ze elke aanval wel 2 of 3 punten scoorden. Dan wordt het lastig om daar tegen op te boksen. We sluiten dit kwart af met een stand van 28-13 in het voordeel van Katwijk.

Het tweede kwart gaan we scherper verdedigen en in de aanval meer de vrije man kiezen. De scores gaan er beter in en we gaan gelijk op met de Grasshoppers, maar dichterbij komen we niet. We vechten wel echt voor elke bal maar ook door het lengteoverwicht van de Grasshoppers werd het voor ons erg lastig om elke bal te rebounden. We gaan rusten met 48-33.

In de rust weer ff het kleedlokaal in en onszelf oppeppen. We weten wat we moeten doen en daarna nog even rustig een balletje schieten.

We gaan weer verder met de wedstrijd. Kwart nummer 3. De starting five begint weer en na 1 minuut spelen hadden de Grasshoppers er al weer 15 punten inliggen tegen 0 van ons. We stonden nu 30 punten achter. Daarna gaat het eigenlijk steeds slechter met ons en we spelen eigenlijk geen goede aanvallen meer en de Grasshoppers konden fastbreak na fastbreak lopen. Dat is ook te zien aan de scores van dit kwart… zij scoorden 32 punten en wij 11. Als je dan goed rekent komt dat uit op een tussenstand van 80-44.

Het laatste kwart dan. Dit kwart beginnen we met een aantal scores van Springfield. Daarna scoren de Grasshoppers weer een aantal puntjes. Natuurlijk wisten we wel dat we niet meer gingen winnen, maar we bleven wel ons best doen natuurlijk. Merlijn had er zelfs zoveel zin in dat hij nog voor de wedstrijd afgelopen was de zaal moest verlaten. Kort daarna kreeg Joris zijn 5e fout terwijl hij op de bank toekeek, vieze fout Joris!! Daarna maakte ook Rik zijn 5e fout en kon hij ook op de bank toekijken. Inmiddels hadden we nog maar 1 wisselspeler over. Daarna werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en keerden we weer terug naar Berlicum. We hadden verloren met 103-55.

Scores:

Sjaak                    19 punten
Tim                       13 punten
Kay                       10 punten
Rik                        5 punten
Merlijn                 3 punten
Sven Schraven   2 punten
Sjoerd                  2 punten
Sven Paerels      1 punt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.