Mu22 pakt de buit in eigen huis

Zaterdag 2 februari hadden we om 21.00 weer een wedstrijd op het programma staan. Dit keer tegen de Green Eagles uit Maassluis. We hadden al 2x van ze gewonnen, maar we moesten toch scherp blijven. Nog even de zaal ombouwen en we gaan rustig warmlopen.

We beginnen het eerste kwart met Kay, Tim, Sven Paerels, Koen en Sjaak. We starten wat stroef aan de wedstrijd, we zijn nog niet helemaal wakker en we lopen al snel tegen een 2-9 achterstand op. De balletjes vallen er allemaal net niet in. De defense van Koen staat daarentegen als een huis en hij pakt rebound na rebound. Daardoor blijven we telkens hangen op een aantal punten achterstand. We sluiten het eerste kwart af met 14-24.

Het tweede kwart proberen we de ommekeer te maken, maar het lukt ons maar niet om goede aanvallen uit te spelen. We worden een beetje gefrustreerd op elkaar en dat werkt bij ons meestal niet positief. De defense valt opzich nog niet tegen, maar in de aanval lukt het ons niet om die bal in dat netje te krijgen. We verliezen ook dit kwart en we gaan rusten met een 27-40 stand in het voordeel van de Green Eagles.

In de rust ff naar het kleedlokaal en ff een paar flinke woorden gesproken met elkaar. We moesten en zouden die punten in Berlicum houden. Hoe konden we nou de tegenstander stoppen? We hadden opgemerkt dat ze niet veel schoten geraakt hadden in de eerste helft dus we besloten in een zone te gaan staan. Een keer flink yellen, nog ff wat schieten in de rust en we gaan weer starten aan het derde kwart.

De keuze voor de zone is een goede zet. In het begin van het derde kwart gaat het nog gelijk op, maar op een gegeven moment gaat het bij ons werken en lopen we fastbreak na fastbreak. De bank is inmiddels ook wakker geworden en begon te schreeuwen alsof hun leven ervan af hing. En dan hebben we nog niet over het fantastische publiek gesproken. Zij schreeuwden de longen uit hun lijf, waarvoor dank!! Dit kwart scoorden wij maar liefst 31 punten tegen 9 van Green Eagles. De stand is nu 58-49 in ons voordeel.

In het vierde kwart blijven we lekker doorgaan en we komen nog tot 21 punten voorsprong en toen werden er een aantal spelers gewisseld. Daardoor gingen we wel weer wat nonchalant spelen en meer acties zelf afmaken. Daardoor komen de Green Eagles wel nog wat terug, maar uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 85-74.

Na de wedstrijd zijn we met z’n allen de kantine in gegaan en is het nog lang gezellig gebleven. Special thanks naar de toeschouwers die ons zo goed aangemoedigd hebben, t was geweldig!

Tot slot nog de scores:

Sjoerd                  22 punten
Kay                        20 punten
Rik                         12 punten
Sven Paerels     10 punten
Sjaak                     9 punten
Koen                     6 punten
Joris                      3 punten
Tim                        3 punten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.