MU22 pompt maar verzuipt

Afgelopen zaterdag, 23 maart, hadden we weer een wedstrijd op het programma staan. Dit keer tegen HBV The Jumpers uit Den Haag. We hebben al 2x eerder dit seizoen tegen ze gespeeld en 2x gewonnen, maar dat betekende niet dat het makkelijk ging worden. De avond ervoor hebben een aantal spelers genoten van een avondje Puur Hollands en net voor de wedstrijd hadden een groot aantal spelers nog een verplichting te doen, een taak dus.

Eenmaal het veld opgebouwd, beginnen we aan onze warming-up, niet altijd onze sterkste kant. Maar deze keer was toch wel weer een hoogtepunt, geen linkse layups gelopen. Achja, konden we missen..

We beginnen de wedstrijd met Kay, Rik, Sven Paerels, Sjaak en Koen. Een historisch slecht kwart spelen we. De defense komt er supermakkelijk doorheen en lopen fastbreak na fastbreak. Alle ballen die bij de tegenstander erin gingen, vielen er bij ons allemaal net uit. Een beetje pech dus. Chris zei daarover het volgende: ‘Dit kwart was het slechtste kwart van dit hele seizoen, maar niks is verloren.’ We eindigen dit kwart met een stand van 2 – 21 in het voordeel van de bezoekers.

Het tweede kwart dan. Een aantal wissels ingebracht en we hebben onze tactiek aangepast door een zone neer te zetten. Tim pakt 2 steals achter elkaar en zo scoren we in ieder geval weer een aantal punten. Maar daarentegen pakken we weinig rebounds waardoor de gasten meerdere opties kregen om de bal te scoren en dat uiteindelijk dus ook deden. We komen niet echt dichterbij, sterker nog, ze lopen nog verder uit, maar we hebben nog steeds vertrouwen. We gaan rusten met een stand van
16 – 40.

In de rust ff naar het kleedlokaal en alle koppies weer omhoog krijgen. We hadden nog niks verloren en we gingen laten zien dat we in Berlicum ook kunnen basketballen. Ff yellen en we gaan weer rustig aan warmlopen.

We gaan starten aan het derde kwart. We gaan weer zone staan en we zijn ‘agressiever’ aan het basketballen met z’n allen. Zij beginnen met de openingsscore, maar daarna is het onze beurt. We beginnen met 2 driepunters van Tim en daardoor gaan we nog scherper staan. We pakken steals en we gaan snijden naar de ring en spelen goede aanvallen. Het lijkt zowaar op samenspel! We vechten ons helemaal terug in de wedstrijd en we sluiten dit kwart af met 40 – 48 in het voordeel van Den Haag.

Alles is dus nog steeds mogelijk. Het zijn maar 8 punten en we hebben het geloof weer gevonden. We gaan dus gewoon weer door. We gaan er weer fel in, maar we komen in het begin niet echt dichterbij. Telkens als wij scoorden, scoorden zij ook. Vervolgens knallen zij er snel 2 driepunters in waardoor de achterstand weer 15 punten was. De tijd liep steeds verder door dus we moesten uit een ander vaatje tappen. Nog feller verdedigen, wat resulteerde in een full court press. We wisten dat we daardoor veel fouten gingen maken, maar ja.. we moesten iets he. Met nog 2.48 te gaan gingen we deze tactiek toepassen. Zo gezegd, zo gedaan. We maakten veel fouten en zij mochten dus telkens naar de vrije worp lijn. Verbazingwekkend genoeg kregen zij de bal er niet in. Wij pakten de rebound en gingen aanvallen. En ja een score van Sjoerd plus bonus. Het verschil is nog 12. Daarna weer vrije worpen voor Kay en het verschil was nog 8. Intussen waren er welgeteld 15 seconden van de klok verstreken en we waren 5 punten dichterbij. Daarna duurde die 2.30 minuten nog heeeeel lang. Telkens over en weer vrije worpen nemen. We kwamen uiteindelijk niet dichterbij en toen het eindsignaal klonk was de stand 60 – 73. Verloren dus, maar wel goed teruggeknokt.

Volgende week wacht nummer 1 Almere op ons. Wie weet zit er een stuntje aan te komen.

Tot slot nog de scores:

Tim                                      16 punten
Joris                                    11 punten
Rik                                       10 punten
Sjaak                                   7 punten
Kay                                      5 punten
Sjoerd                                 5 punten
Koen                                   4 punten
Merlijn                                2 punten

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.