MU22 zweet bier en baco

Na anderhalve maand geen wedstrijd te hebben gehad hadden we zondag 20 januari weer een wedstrijd op het programma staan tegen Almere Pioneers, de nummer een van de competitie. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te gaan worden, helemaal als je je bedenkt dat we een aantal uur van tevoren nog in Breda aan het feesten waren met Henk Dissel omdat Art 50 jaar geworden was.

Eenmaal aangekomen in Almere gingen we eerst naar de kantine wat drinken om nog ff wakker te worden. Daarna zijn we met z’n allen gaan omkleden en hebben een aantal spelers hun bierscheten gedeeld met de rest van het team. Goed… de wedstrijd.

We starten het eerste kwart met Rik, Kay, Sven Schraven, Sjaak en Sjoerd. We starten best prima aan de wedstrijd. Het gaat gelijk op en er is eigenlijk niet zo heel veel aan de hand, met dank aan onze driepunters. We smeten er 4 in dit kwart! Joris kwam in de 9e minuut het veld in en binnen 10 seconden had hij een onsportieve fout aan zijn broek hangen, record? Dit kwart sloten we af met een stand van 22-19 in het voordeel van Almere.

Het tweede kwart ging iets minder soepel. De ballen vielen er maar niet in en daardoor kon Almere uitlopen naar een ruimere voorsprong. We maakten dit kwart ook maar 1 punt tegen 14 punten van Almere. Ook Tim maakte een vliegende start in deze wedstrijd. De eerste keer dat hij moest verdedigen en hij gleed meteen uit op z’n gezicht. Dit zou hem in de wedstrijd nog 3x meer gebeuren. Maar goed dit kwart hebben we echt laten liggen. De stand met rust is 36-20.

Met rust even de kleedkamer in, ff een peptalk van Chris en we gaan weer warmlopen. Alleen maar drietjes geknald in de rust. Chris vertelde ons dat dat ook ons wapen moest zijn in de tweede helft. Dus met deze kennis gingen we door in het 3e kwart.

We startten weer met de basis 5 en we begonnen best prima aan dit kwart door een drietje van Sjaak. Daarna gaan we een paar keer snelle schoten nemen, waardoor we niet echt dichterbij komen. We gaan eigenlijk tot halverwege het kwart gelijk op. Ook dit kwart verliezen we en we gaan het laatste kwart in met een stand van 56-30.

Het vierde kwart begonnen we eindelijk met scoren. We maakten in dit kwart bijna net zoveel punten als in de hele wedstrijd tot nu toe. We speelden goede aanvallen en we maakten de balletjes goed af. Daarnaast was Koen kei goed aan het verdedigen en kwamen zij wat lastiger in het spel. We wisten natuurlijk dat we niet meer gingen winnen, maar we probeerden in ieder geval om de achterstand zo klein mogelijk te houden. We winnen dit kwart wel, maar uiteindelijk niet de wedstrijd. De wedstrijd verliezen we met 71-52.

Zaterdag 26 januari spelen we om 15.00 een wedstrijd tegen Binnenland. We hebben nog wat recht te zetten tegen ze, dus het beloofd een leuke pot te worden. Alle support is welkom dus als je kan, heel graag!!

Tot slot nog de scores:

Sjaak                                   11 punten

Sjoerd                                 11 punten

Rik                                       10 punten

Joris                                    7 punten

Tim                                      6 punten

Kay                                      5 punten

Koen                                   2 punten

 

Tags:, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.