Ook kampioenen kunnen slecht spelen, héél slecht

Vrijdagavond, 20.30 de meest ideale tijd om een wedstrijd in te halen.. NOT
Maar na ons welverdiende kampioenschap zou je zeggen dat we niks meer te verliezen hebben, maar daar denken wij anders over! We willen onverslagen blijven en daarnaast ook weer ons goede spel terug krijgen. De laatste wedstrijden speelden we niet lekker. Zouden het alle zenuwen zijn geweest voor de kampioenswedstrijd of lukt het gewoon allemaal even niet?

Vandaag de dag om ons opnieuw te bewijzen! Helaas missen we Laura, door alle drukte heeft ze totaal gemist dat we vandaag wedstrijd hadden en moest ze werken haha! Maar met onze 4 stagiaires staan we sterk.

We beginnen de wedstrijd met Geertje, Ilse, Ilvie, Inge en Sanne. Na zo’n 500 kansen weten we na de eerste 5 minuten eindelijk een bal erin te gooien. Oh wat spelen we dramatisch slecht. Daarnaast hebben we de scheidsrechters ook niet mee.. Zo wordt Ilse er na slechts 4,5 minuut al afgefloten met 3 fouten!! Het is maar goed dat King kappie even een time-out neemt om ons met de neus op de feiten te drukken. En dat werkt! We verleggen de bal, staan niet stil na onze passes en zo komen we het eerste kwart op een 20-6 voorsprong.

Maar helaas, het tweede kwart ziet er ook onwijs bagger en slecht uit. We weten hier en daar nog wel te scoren maar daar is alles ook mee gezegd. Gelukkig staan we nog voor en gaan we de rust in met een voorsprong van 11 punten (33-22)

Dit seizoen zijn we in de rust niet vaak naar de kleedkamer geweest, maar als we de kleedkamer in gaan weten we dat we ons moeten aanscherpen, en dat is ook precies wat Caspert ons te vertellen heeft. In onze aanval voeren we niks uit, onze verdediging staat ‘mwah’ oftewel, we laten Vught niet hard werken en geven makkelijke ballen weg.

Ik vat het derde en vierde kwart maar even samen want anders wordt het wel een heel dramatisch/slecht/bagger/deprimerend verslag… Precies zoals de wedstrijd ook was. De scheidsrechters weten hun fluitje maar al te goed te vinden wat ons in een foutenlast begint te brengen. Vught staat een zone waar wij een aantal ballen op inleveren waardoor Vught tot 3 punten verschil terug weet te komen. Met een krappe voorsprong van 47-44 gaan we het laatste kwart in. Het zou wel echt heeeel erg zijn als wij deze wedstrijd verliezen. Na zo’n 7 minuten gespeeld te hebben in het 4e kwart dringt het tot ons door dat we echt niet mogen verliezen van Vught! We scherpen ons nog iets bij en weten de wedstrijd met 62-54 te winnen.

Ik zou graag iets positiefs hebben gezegd over de wedstrijd maar tja… we kunnen niet altijd de sterren van de hemel spelen! Gelukkig mogen we onszelf vanavond (zaterdag) om 20.30 opnieuw bewijzen tegen binnenland! Slechter dan gister kan in ieder geval niet dus publiek, niet getreurd…

Scores:
Li 4
Zoë 6
Ilse 12
Wies 5
Inge 6
Ilvie 2
Geertje 18
Sanne 6
Esther 0
Lisa 0
Aukje 3

Tags:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.