Springfield DS3 – Pendragon DS3 112-18 (63-8)

Door Ylvi

Dames 3 van Springfield heeft dit seizoen een nieuwe samenstelling, de gemiddelde leeftijd is ongeveer 35 (dankjewel Niki) en een aantal dames hebben een aantal “pijntjes”. Dan zie je een aantal jonge meiden de sporthal inkomen, inclusief hoofdbandjes, zweetbandjes, wat moet je dan verwachten??

Dames 3 heeft dit seizoen ook een nieuwe coach, namelijk Hans. Iedere woensdag zijn er nieuwe oefeningen die (ondanks we allemaal al zo lang ballen) voor ons allemaal nieuw zijn. Ook wordt er flink aan de conditie gewerkt dus hopelijk kunnen we de wedstrijd (ondanks de “pijntjes”) met een hoog tempo beginnen en eindigen.

We starten het eerste kwart met een stevige defence en schrikken even van onszelf, we staan binnen no time met 13-0 voor. Hans zegt “dames we zetten even een full-court press neer”, dat was wel ff schrikken voor Pendragon (ook voor mijzelf want ik ben een van die dames met toch wel een flink “pijntje”). Ik zal je zeggen, ook de scheidsrechters waren diep onder de indruk!!!

We scoren uit alle hoeken en gaten en de ruststand 63-8 geeft al aan dat we toch wel wat sterker zijn dan de tegenpartij. Het is wel super dat Pendragon gewoon blijft werken en iedere aanval er weer voor gaat alsof ze deze achterstand ooit in kunnen halen (dat is toch ook heel knap). We kunnen in ieder geval lekker aan de conditie werken en het blijft een leuke sportieve wedstrijd.

De persoonlijke punten varieerden van 28 tot 0, dat kan natuurlijk beter, volgende keer allemaal scoren. Vrije worpen 27%, daar verzint Hans vast wel een oefening voor! 😉

Helaas was dit de laatste wedstrijd voor Moniek, zij gaat naar de recreanten, dus bij deze bedankt voor je gezelligheid en natuurlijk veel succes met het verdedigen van Annie.

Ik heb jullie nog niets verteld over “de Stolp”…dat komt de volgende keer.

O ja en Stephan….nooit vragen aan de speelsters wie er nou die “fout”maakt 😉

Op naar as zaterdag, we ontvangen Best in de Run.

Wat kun je vertellen van een wedstrijd die eigenlijk na 10 minuten al gespeeld is? Hieronder wat foto’s die zeggen vaak meer dan woorden: 

IMG_3415
Nieuwe teamgenoot Dames 3 (weinig inhoud maar bizar lange armen)…

 

 

image2
Bizar ding, maar blijkt te werken!

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.