Springfield U10 grijpt naast koppositie

Op zaterdag 20 oktober stond de topper tegen Grave in de agenda, de inzet was van tevoren duidelijk… namelijk niets minder dan de koppositie. Na een lastige openingsfase kregen de meiden nog wel grip op de wedstrijd, maar moesten helaas toch buigen voor het team uit Grave. Na de laatste zoemer stond de eindstand van 20-41 op het scorebord.

Daar waar de meiden in de wedstrijd tegen Akros nog goed uit de startblokken kwamen, waren de rollen tegen Grave helaas omgekeerd. Het was de topscoorder van de Grave die meteen zijn visitekaartje afgaf en zes punten achter elkaar wist te scoren. Vera wist de schade in de eerste periode met een tweepunter nog enigszins te beperken. Sanne ging in de opvolgde periodes zo goed verdedigen dat de topscoorder van Grave nauwelijks nog gevaarlijk kon worden, maar de Gravenaren haalde gewoon het volgende ijzer uit het vuur. De achterstand liep daardoor verder op.

In de vierde periode lieten de meiden nog wel even zien dat hun hoge plek op de ranglijst niet uit de lucht komt vallen. Ze klapte er even vol tegenaan en wisten zo in één periode maar liefst 12 punten te scoren. Daarmee kregen de meiden het publiek weer op de banken en wisten ze zo net voor rust de achterstand tot slecht 6 punten te beperken.  Na de rust konden de meiden het tempo uit de 4e periode niet vasthouden. Grave liep daardoor steeds wat verder uit wat resulteerde in een nederlaag van 20-41.

Omdat de meiden zo onwijs hadden geknokt mochten ze in de kantine allemaal wat lekkers uitzoeken. De volgende wedstrijd is op 4 november om 11:15u thuis tegen Attacus. De meiden zijn ondertussen volop aan het trainen en worden steeds beter. Dat is maar goed ook, want met de Veghelnaren hebben ze nog wel een appeltje te schillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.