Springfield heren 1 begint goed aan nieuwe seizoen!

Door de komst van een 6 zestal nieuwe spelers heeft heren 1 inmiddels een trainingsgroep van een man of 16. In de voorbereiding zijn 2 oefenpotten gespeeld, verloren met 1 en gewonnen met 6.
Klaar voor de eerste wedstrijd? Je zou denken van wel.
Zaterdag 18:30 zijn we met 7 man. Je kent het wel, weekendjes weg, schorsingen, schoonmoeder jarig… Toch kan Rens nog vrijaf regelen en zijn we met 8 man. Zeker niet onhandig gezien het grote veld en de hoge zaaltemperatuur die er altijd is in Boxmeer.

Bij aankomst zien we dat Akros de Sporthal flink aan het verbouwen is, flinke feeststemming dus!!

We gaan rustig aan een paar ballen afvuren, de ledematen losgooien en bekijken hoe ver het naar de overkant is. De scheidsen komen binnen en langzaamaan gaan we richting eerste fluitsignaal toewerken.. Dan zien we dat er nog 27 minuten te gaan zijn voor de bal de lucht in gegooid wordt. Tijd om nu al een time-out te nemen en nog eerst even rustig aan te doen. Zoveel inspanning kan ons lichaam waarschijnlijk niet aan.

Dan beginnen we op ons gemak aan de wedstrijd. Dat blijkt ook uit de score want Jasper is de enige die scoort in de eerste 6 minuten en staan we 14-2 achter. Tijd om even echt wakker te worden en mee te gaan doen. We weten dat hier de wedstrijd niet beslist wordt en gaan heus niet zomaar mee in dit tempo. Zeer langzaam begint de trein op stoom te raken en halen we wat meer punten binnen. Met name good old Aad van Geffen scoort rustig door.

Tweede kwart zetten we dit door en beginnen de aanvallen beter te lopen, gooit de tegenstander ook een paar ballen mis en zowaar is het met rust nog maar 2 achter.

Tijd om even onze zonden te overdenken en na te gaan hoe we dit tweede helft gaan aanpakken. We hebben nog geen uitvallers, dus dat scheelt al!

Derde kwart is het stuivertje wisselen en blijft de score heel dichtbij elkaar zitten. In het vierde kwart zal het dus beslist worden! Waar Koentje Wonders de eerste drie kwart voornamelijk de binnen ons team zeer dankbare taak van de bal opdribbelen en passen vervult gaat hij zich nu eens met de score bemoeien. Met driepunters van Koen, Rens en weer Koen geeft dat ons de nodige lucht en een puntje of 5 voorsprong. Tja, dan weten wij sluwe vossen dat het een heel eind klaar is, want we hebben onze energie op het juiste moment ingezet en dit kan haast niet meer misgaan.

Ze proberen zelfs de nuchtere Aad te provoceren door hem keer op keer tegen het lijf te lopen. Wanneer Aad zijn tegenstander dan hetzelfde bedient is er alom commotie aan de kant van Akros. Ze denken: hebben we het dan toch geflikt? Maar de scheidsen kennen Aad en boontje komt om zijn loontje. Er is niets aan de hand en we spelen de pot rustig uit. Eindstand 66-72.

Zondag weer lekker worden, sommigen gaan dan zelfs er nog een obstacle run doen, anderen genieten van de spierpijn, sommigen gaan naar de Berlicumse kermis. Alles mag wat dat betreft!

De eerste punten zijn alvast binnen!!

Stats:
Ad 16
Dirk 7
Rens 24
Timo 2
Koen 13
Luc 3
Thijs 2
Jasper 4

Aanstaande zaterdag 21:00 uur thuis tegen Attacus heren 2 !

Tags:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.