Springfield mu16 vs E.B.C.G mu16

23 maart om 14:00, semi-kampioenswedstrijd voor beide teams. Semi omdat beide teams nog niet per se kampioen waren maar van binnen al wel wisten dat deze wedstrijd bepalend zou zijn. De vorige wedstrijd eindigde met 4 punten verschil in het voordeel van Springfield, dus het zou moeilijk worden, er moest volle focus op alles, dat was belangrijk

De 5 die deze wedstrijd mochten starten:

  1. B. Muller
  2. J. Muller
  3. A. v. Roessel
  4. D. Langens
  5. L. Aarninkhof

De jumpball werd gegooid en het spel barstte los, beide teams waren gebrand om als eerste een gaatje te slaan, maar geen van beide kwam tot dat gat, het ging allemaal ontzettend gelijk op. Er werd ontzettend hard gespeeld. De screens van beide partijen werden quasi agressief gezet, alles voor de winst zullen we maar zeggen. Het was dus ook geen wonder dat, met nog 2 minuten op de klok in het 2e kwart de stand 21-21 is.

Springfield pakt een time-out en dat lijkt te hebben geholpen, ze stormen het veld op en zetten een full court defense, dit verward E.B.C.G en daar maakt Springfield goed gebruik van, met hard werken slaan ze het 1e echte gat van de wedstrijd als, bij de zoemer voor de rust, de stand naar 28-21 is gegaan.

Het 3e kwart begint en E.B.C.G lijkt nog steeds wat wankel, het wil allemaal even niet lukken en emoties lopen hoog op, de scheidsrechters worden binnensmonds uitgescholden en er wordt agressiever gespeeld. Springfield pikt dit niet en gaan hard tegen hard. toen een speler van Springfield commentaar had op de scheids kreeg hij een technische fout. Hoewel E.B.C.G dus ontzettend boos aan het worden is op Springfield en de scheidsrechters kan Springfield hun voorsprong toch uitbreiden tot een mooie 50-32.

Zo lijkt de wedstrijd al wel ongeveer gespeeld, maar de vorige wedstrijd tegen E.B.C.G ging het ook in de laatste 10 minuten bijna fout, dus opletten voor Springfield.

Het 4e kwart gaat maar moeizaam voor het team van Springfield, de aanval is vaak wat chaotisch en E.B.C.G blijft strakke druk zetten in de hoop nog terug te kunnen komen. Dit lukt ze nog aardig als ze een 5-12 run neerzetten, maar er is niet meer genoeg tijd en ze weten dat het niet meer kan.

De zoemer gaat en de wedstrijd is gespeeld, de handjes worden gegeven en Springfield is bijna zeker van het kampioenschap.

De eindstand: 58-46

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.