Springfield VSE2 vs Wildcats VSE1

Eindelijk was er voor de dames, na weken van wachten en slapeloze nachten, weer eens een thuiswedstrijd. Fenna en Laura zijn nog steeds geblesseerd. Gelukkig kon Ashley vandaag wel meedoen, omdat dames 1 later op de dag zou spelen.
Bij de tegenstander speelde Niki van de Leemput die lange tijd bij Springfield heeft gespeeld. Op de bank zat als zwangere coach (en normaal speelster), Sofie van Schijndel die in haar jeugd ook in het oranje acteerde en dochter is van Jan.
We starten de wedstrijd kort gezegd met Eef, Ies, El, Kar en Auk.
Aukje houdt enorm van de sprongbal en, omdat dit op de training nooit wordt geoefend, slaat ze de bal maar zo hard mogelijk naar de andere kant van het veld in de handen van de tegenstander.
Na de eerste verdedigende stop, gaat de gaskraan vol open en wordt via de eerste breaks een voorsprong op het bord gezet.
Wildcats was wel enigszins bevreesd voor onze press en dat bleek terecht. Springfield stroopte de spreekwoordelijke mouwen op en een agressieve press zorgde voor veel balwinsten.
Een time out aan de kant van Wildcats hielp daarin niet veel.
In het 2e kwart probeerde de ploeg uit Nijmegen het met een zone. De scoringsmachine begon daardoor wel wat te haperen.
Via een time out werden de gaten in die zone bloot gelegd en daarnaast werd ook benadrukt om vooral zo hard mogelijk te blijven verdedigen, want steals betekent fastbreak en makkelijke scores.

Bij rust werd er stiekem al een beetje gedroomd van de magische grens van 100 punten en zat Aukje met haar gedachten al bij een volgend bord met friet.
De eerste minuten na rust werd er weliswaar goed gespeeld, maar vergat men te scoren.
Daarna werd de turboknop weer omgezet en waren Karlijn, Isa en Li ware plaaggeesten voor de tegenstander en met veel open lays ups liep de voorsprong verder op.
Evy schoot er van buiten de bucket een aantal raak en ook Ellen had haar schotje weer gevonden.
Hanne kreeg al voor rust haar 4e fout, maar kwam terug in het einde van het derde kwart en zou probleemloos de wedstrijd uit gaan spelen.
Ashley kon zich 6 minuten voor tijd gaan voorbereiden op haar wedstrijd met dames 1 en de rest probeerde nog uit alle macht om een driecijferige score op het bord te krijgen.
Helaas lukte het net niet en zou je dat het enige minpuntje van de wedstrijd kunnen noemen. Eindstand 95-37

Na de wedstrijd is de overwinning uitgebreid gevierd tijdens de verjaardag van Jolijn.
Nu hebben we tot dinsdag weer de tijd om bij te komen van alle prikkels en indrukken om daarna de draad weer op te pakken en ons te richten op de volgende wedstrijd. Zondag 9 december uit naar Oirschot.

Een weekje later spelen we dan onze laatste wedstrijd van 2018, thuis tegen Tracks. We zien jullie graag op 16 december om 15.45 in de Run!

 

Scores:

Isa 21 pnt

Karlijn 12 pnt

Evy 11 pnt

Jolijn 11 pnt

Aukje 10 pnt

Li 10 pnt

Hanne 8 pnt

Ashley 6 pnt

Ellen 6 pnt

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.