Tweede winst voor dames 2 is binnen

Zaterdag 28 september stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen op de planning. Met 9 speelsters en een invalcoach (Freek bedankt!) reisden we vanuit alle hoeken van Brabant af naar Lieshout. Een nieuw team in de competitie, spannend dus. Aangekomen in Lieshout bleek het een jong team te zijn en een groot veld. Dat wordt dus veel rennen.
We beginnen de wedstrijd met Jolijn, Evy, Hanne, Fenna, en Rowie. We komen langzaam op gang en moeten erg wennen aan de snelheid van onze tegenstanders. We hebben moeite om ze te stoppen met onze zone press. Kwart 1 eindigt in 13-18. Het is een close game en we moeten dus aan de bak.
In het tweede kwart komen we makkelijker tot scoren. Jolijn heeft mooie acties en ook Evy en Karlijn gooien er een aantal ballen binnen. Maar daartegenover laten we gaten vallen in de verdediging en scoort ook Lieshout makkelijk waardoor het verschil klein blijft. Met een voorsprong van 6 puntjes gaan we de rust in.
In de rust bespreken we dat we een stapje harder moeten werken en we toch echt die 2 punten mee terug naar Berlicum moeten nemen. In kwart drie en vier blijft het moeizaam gaan en gooien we veel ballen weg. Gelukkig weten we wel de voorsprong te vergroten en winnen de wedstrijd met 54-69.
Deze winst is binnen. De komende week gaan we weer hard aan de bak op de trainingen voor onze volgende wedstrijd: thuis tegen WBB Giants op 5 oktober.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.