Valkenswaard Falcons m16 vs Springfield m16

Op 16 maart 2019 om 17:00 was het zover, een wedstrijd van kampioenskandidaat Springfield m16. De wedstrijd was uit tegen de Valkenswaard Falcons van plaats 4. De wedstrijd thuis werd met 58-26 gewonnen dus er was vertrouwen bij de mannen van Springfield.

Bij aanvang van de wedstrijd werd de basis bekend gemaakt;

  1. Muller
  2. Muller
  3. Van der Winkel
  4. Langens
  5. Aarninkhof

De bal was levend en het startte allemaal wat stroef op het kleine veld in Valkenswaard, desalniettemin kwam Springfield toch tot de openingsscore en begon daarbij meteen een 2-10 run. De Falcons vochten zich toch aardig terug door gebruik te maken van het gehaaste, paniekerige spel van Springfield. Na 10 minuten staat het 10-15.

Het 2e kwart start zoals het 1e eindigde, paniekerig spel van beide kanten. Na een paar puntjes hier en daar leefde het spel van de mannen van Springfield ontzettend op, van een 14-17 stand opeens de sprong naar een 16-37! De Falcons wisten dat ze harder terug moesten vechten en ze pakten voor rust nog de nodige punten mee, stand bij rust; 25-42.

Het 3e en meest gevreesde kwart van Springfield begon. Het kwart was bij beide teams matig, de aanvallen waren vaak veel te impulsief en daardoor werden veel ballen weggegeven aan de tegenpartij. Het kwart kende hier en daar wat scores maar was ronduit saai, score na kwart 3; 29-50

Het 4e en daarmee laatste kwart was met deze stand niet meer broodnodig, maar beide teams bleven fanatiek en wilden er alles uit halen wat erin zat. Zeker Springfield gaf alles en dat hard werken loonde, door de strakke verdediging konden de mannen veel ballen onderscheppen en veel fastbreaks lopen. De aanval stond redelijk goed en ze kwamen vaak tot scoren. De stand veranderde daardoor ook drastisch en Springfield won met 37-75 van de Valkenswaard Falcons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.