Wedstrijdverslag High five u-16 2 vs Springfield u-16

Zaterdag 6 April, de mannen en tevens kampioenen van Springfield u16 spelen hun 1 na laatste wedstrijd tegen de hekkensluiter Tilburg. De 1e wedstrijd tegen dit team eindigde in de monsterscore van 122-36 in het voordeel van Springfield. Het team was gebrand om nog een keer zo’n score neer te zetten.

 

In de basis vandaag:

  1. Muller
  2. van den Heuvel
  3. Langens
  4. Veenstra
  5. van Son

 

De bal kwam het veld in en de wedstrijd is gestart, maar springfield komt niet lekker uit de startblokken, de verdediging stond ronduit slecht en er werd dramatisch gerebound. Ondanks deze vreselijke start weet Springfield met goed combinatiespel toch op voorsprong te komen, en dat geeft wat moed. Aan het eind van een slecht 1e kwart luidt de stand 12-25

De coach van Springfield spreekt zijn team toe en het lijkt te hebben geholpen, het 2e kwart start redelijk sterk: met een 0-16 run brengt springfield de stand tot een stevige 12-43. Daarna zwakt het iets af en loopt de score op tot 20-53. En met die stand gaan we de rust in.

Het o zo gevreesde kwart staat op het punt te beginnen, het 3e kwart. Naarmate dit kwart meestal een doodsteek is voor Springfield ging het deze keer uitzonderlijk goed, de verdediging stond als een blok en er werden ongeloofelijk veel fast break gerend. De score loopt dan ook heel hard op dit kwart, er wordt een groot gat, of liever nog, krater geslagen. Na een uitstekend 3e kwart is de stand opgelopen tot een prachtige score van 24-81

Het 4e kwart zou gezien kunnen worden als overbodig, maarja, de score nog verder uitbreiden is toch wel leuk, dus Springfield ging lekker verder. De score liep door het harde werk nog verder uit, en de wedstrijd was nagenoeg een slachting voor Tilburg. Met een paar kleine runs kwam springfield op een score van 30-99 en dus dacht de bank van springfield leuk te zijn en op het moment dat het 30-101 werd gingen de mannen in een fictieve roeiboot zitten en even rustig roeien. De score ging nog iets verder en de wedstrijd eindigd, net zoals de vorige, in een monsterscore van 34-112 (wat trouwens niet meer op het scorebord paste)

Komende Zondag, 14 april 2019, speelt de kampioen Springfield u16 zijn laatste wedstrijd om 12:45, ben erbij en ervaar deze topbasketballers van dichtbij en met geluk zie je ze ook nog gehuldigd worden! Dat wil je toch niet missen?

 

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.