• De mannen van M22, een (nieuw samengestelde) bijzondere groep mannen die het studentenleven beginnen te ontdekken. Want ja, bij heren bier praten ze enkel over huizen, luiers en de tekortkomingen van hun vrouw/vriendin dus daar willen we (nog niet) bij aansluiten.

  Iedere week is het weer een uitdaging om een mooi team samen te stellen, want wanneer ze geen kater hebben moeten ze werken, studeren of naar een vriendin in noord-oost Groningen. Met een aantal fanatieke recreanten die op vrijdag lekker een balletje komen gooien om het weekend in te luiden lukt het deze week opnieuw om 9 fitte gasten het veld te laten betreden.

  We starten de wedstrijd in een kleine Duitse zone en moedigen de tegenstander aan om de bal, het liefst van zo ver mogelijk, naar de hoepel te slingeren. De turnovers kwamen van zelf, want de rode lijn ligt in Berlicum toch wel akelig dichtbij. We vliegen naar een 7-0 voorsprong in de eerste minuten. Nadat ABC besluit over te stappen van een zone naar een m-t-m verdediging wordt het wat lastiger voor de heren. Desondanks gaan we met een mooie voorsprong van 20-7 naar het tweede kwart.

  ABC weet steeds vaker onze bucket te vinden en wanneer ze daar dan ook zijn vinden de heren van Springfield het nodig om ze elke keer naar de grond te werken. De goede scheidsrechters hadden het er maar zwaar mee, want er moest veel gefloten worden. ABC kruipt wat dichterbij en we gaan met een zware foutenlast rusten met 8 punten voorsprong.

  De tweede helft blijft stuivertje wisselen, ABC ruikt nog even aan de voorsprong maar deze wordt gelukkig niet meer weggegeven door de heren (zoals in de uitwedstrijd wel gebeurde) mede door het goede reboundwerk. Einstand 58-50

  De heren lieten na afloop van de wedstrijd nog even zien waar hun talenten echt liggen, en dat is bier drinken! De goudgele rakkers vloeide rijk na afloop van de wedstrijd. Het is nu nog wachten op een legendarisch teamweekend wat ze gaan organiseren, zodat ze volgend jaar het echte Heren Bier kunnen gaan versterken.

  Familie van Roessel 23 pnt / 8 fouten
  Familie Kerkhof 20 pnt / 2 fouten