• Nondeju wat is het lang geleden dat er een wedstrijdverslag van heren bier is verschenen. Jan Wolkers draaide zich om in z’n graf om de literaire armoede van deze tijd. En dat terwijl er toch zat gebeurd is. Zo zijn er verschillende kleine heertjes bij gekomen (in de woke samenleving waarin we nu zitten hebben we besloten om deze term genderneutraal te maken). Helaas voor ons kon Jimmie ons nog niet helpen met z’n uitschuifbare armen om steals te pakken en is Milan woensdag nog geen kandidaat voor de PPA. Voor deze zonnige zaterdag stond een uitwedstrijd naar Rosmalen gepland. Onze eerste serieuze tegenstander van 2022.

  Met de net iets minder jonge heren nog in isolatie na de carnavalsvariant van het corona virus te hebben opgelopen en een aantal die net genezen waren (al hield 1 iemand z’n worstenbroodjes ‘s ochtends nog niet binnen maar dat had waarschijnlijk een andere reden), leek dit ons een goed moment voor een selectie momentje voor volgend jaar. Dus vroegen we Bobbie Moore uit de jeugd, Mark de eeneiige en niet te onderscheiden tweelingbroer van Stefan uit de recreantenpool en Kay vd Veerdonk de mogelijk aanstaande kampioen met het eerste en is op zoek naar een nieuwe uitdaging.

  Aangekomen na een lange reis in Rosmalen en even bijgekomen in de kantine met een bak koffie was het tijd om om te kleden en warm te lopen. Hier kwamen we de eerste problemen al tegen. Zo liet Glen z’n sinaasappelsap in de kantine staan en zaten de scharnieren van de deur in de kleedkamer aan de verkeerde kant waardoor we niet met z’n allen naar binnen konden. In de zaal was het niet veel beter. Zo was er slechts 1 scheidsrechter, was het in 1 hoek van het veld donker omdat de verlichting kapot is (blijkbaar was dat al 2 weken maar was er nog geen tijd geweest om het te repareren), en heeft de Hazelaar besloten Oekraïne te steunen door de verwarming uit zetten en stond er slechts 1 zielig bankje. Gelukkig hadden we materiaalman Freek bij die zelfs bij een uitwedstrijd nog wel een bank vindt in het materialen hok.

  Na kort maar effectief warm gelopen te hebben besloten we de wedstrijd te beginnen met 5 man in het veld en de rest op de bank om even bij te komen van de warming up. Toen we klaar stonden voor de jump kwam er zelfs een tweede scheidsrechter binnen die nog wel even rustig z’n schoenen aan moest trekken en een fluit moest zoeken die die vervolgens niet gebruikt heeft. Al snel tijdens de wedstrijd kwamen we er achter dat dit team toch wel een different bisquit is vergeleken andere teams in onze klasse. Zo verloren we veel verdedigende rebounds en was het belangrijk dat we scherp waren in de omschakeling. Maar al snel kwamen we erachter dat we zelf ook niet altijd zo slecht zijn als we zelf denken en de tegenstander gelukkig ook genoeg miste en kleine foutjes maakte ging het erg gelijk op. En als zelfs de kleinste mannen wat aanvallende rebounds weg kunnen snoepen als de lange tegenstanders naar de bal aan het kijken zijn ipv de tegenstanders (mooi man 4e klasse) en Freek na een steal van Kay van de Veerdonk een fast break kan lopen komen we zelfs op een mooie voorsprong van 15-22 na het eerste kwart.

  In het tweede kwart besluit de tegenstander over te schakelen op een 3-2 zone. Dit haalt het laatste beetje basketbal wat in een 4e klasse wedstrijd nog te vinden is er snel uit en mag van mij per direct verboden worden in alles wat geen vrouwen recreanten is. We komen erg moeilijk tot scoren op een paar schotjes van Ruud z’n plekje na komen we er niet aan te pas en verliezen we snel onze voorsprong. Gelukkig verdedigen we nog redelijk aardig waarbij Glen er zelfs een blok uit gooit waarbij niet alleen een krant maar zelfs een heel telefoonboek onder past blijft de achterstand nog gering. Ruststand iets in het voordeel voor de thuisploeg. In de rust zie je weinig mensen warmlopen en veel mensen op zoek naar zuurstof in de buurt van de bank (die overigens een stukje uitstak wat een aantal blauwe schenen heeft opgeleverd).

  In de derde kwart staat de zone een stuk minder goed met name in het midden ligt het vrij open. En met een paar mooie drives en snijbewegingen van Kay vd Veerdonk, samurai en matttthijs komen we weer enigszins in de buurt. En na een paar slechte schoten van ons maar goede rebounds van Mark komen we zelfs een puntje voor! Kan het dan nog? SPOILER: nee.

  Helaas voor ons had de thuisploeg ook jeugdspelers meegenomen die besloten er een paar driepunters in te gooien en de scheidsrechters schakelde terug van slecht naar catastrofaal. En na een aantal scooters van de tegenstander waar ze ook nog een bonus vrije worp bij kregen die er allemaal in gingen sloten we het derde kwart af met een achterstand van 6 punten. Het laatste kwart deden we nog een poging om terug te komen maar begon bij een aantal de carnavalsvariant toch z’n tol te eisen en zat het er gewoon niet meer in. Freek en Merlijn maakte ieder nog een goede fout om wat steviger op het sheet to komen (voor de jongere lezers zoals bobbie, een sheet is een soort papieren tablet). Ook Glen der shirt een poging tot door iemand omver te lopen. Maar helaas maakte die persoon net daarvoor een aanvallende fout waardoor die niet telde. Eindstand best veel voor de Eagles – minder voor heren bier

  Scores:
  Bobbie: heeft met carnaval bewezen goed bier te kunnen tappen dus aangenomen.
  Mark: meer minuten en punten gemaakt dan de andere centers samen dus aangenomen.
  Kay: vroeger nog in bad gezeten met Freek dus aangenomen
  Sam: was blij dat die erna kon werken dus reiskosten vergoeding had
  Matthijs: spierpijn en een kind
  Ruud: 4 zetels
  Freek: geen 5 fouten
  Merlijn: mooie fout op het einde, mijn complimenten!
  Glen: toch op het sheet met 2 punten en 2 fouten